Die mees algemene Forex-bedrogskemas

Na die lisensie van valuta-verhandeling het die Sentrale Bank van die Russiese Federasie die aandag van die verbruikers van finansiële dienste op die onbillike praktyke van handelsentrums begin vestig. Een probleem het egter hier ontstaan ​​- die grootste deel van bedrieglike aktiwiteite kom voor by onderwerpe wat nie deur die reguleerder beheer word nie.

Om hierdie rede het ek vandag besluit om te praat oor populêre misleidingskemas in die Forex-mark, sodat lesers hulself en hul geliefdes kan beskerm.
Die gewildste Forex-bedrogskemas
Die eerste ding om te doen is om ‘n duidelike lyn te trek tussen makelaars en swendelaars en eenvoudige ‘here of fortune’, aangesien verteenwoordigers van elkeen van hierdie groepe verskillende metodes van ‘egskeiding’ gebruik om vertroue in beginnerhandelaars of beleggers te vertrou.

Kom ons begin met die eerste. ‘N Bedrogmakelaar is ‘n groep ongeïdentifiseerde persone wat die aktiwiteite van ‘n forex-handelaar naboots. Hulle taak is om fondse van klante te lok, sodat hulle later onder verskillende voorwendsel bewillig kan word.

Die algemeenste bedrogskema in die Forex-mark is die voorsiening van ‘n “persoonlike batebestuurder” en die parallelle oplegging van pseudobonusse.
Hierdie tegniek werk baie eenvoudig. Eerstens deponeer die handelaar persoonlike fondse in die rekening, waarna die ondernemingsbestuurder self posisies begin open of die kliënt telefonies direk aanbeveel.

Uiteraard is die resultaat van hierdie aktiwiteit ‘n onttrekking, waarna die ‘bestuurder’ die kliënt bied om ‘n bonus te neem, waardeur dit moontlik sal wees om ‘n moeilike periode te weerstaan. Die handelaar stem saam.

Dan gaan die handel voort, en die rekening neem weer af. En hier, wanneer die kliënt, waar hy iets verkeerd voel, die balans van persoonlike fondse wil onttrek, word dit aan die lig gebring dat die nuwe verliese gedeeltelik deur bonusse gedek is, en onder die voorwaardes van die aanbod om onttrekkings in so ‘n situasie te ontdooi, moet hy ‘n sekere aantal lotte uitwerk. Dit eindig alles met ‘n marge-belang.
In onlangse jare het hierdie Forex-bedrogskema gefloreer, aangesien dit baie moeilik is om hier bedrog te bewys. Om hierdie rede beveel ek aan dat u op u eie handel dryf en nie instem tot die oorreding van ‘persoonlike konsultante’ nie. Glo my, regtig betroubare maatskappye soek nie telefonies na kliënte nie.

In beginsel is die filter van onbetroubare makelaars redelik eenvoudig, maar met die ‘here of luck’, soos ek hulle hierbo genoem het, is alles baie ingewikkelder. Die feit is dat bedrieërs dikwels die rol van private bestuurders, verkopers van robotte en seinverskaffers probeer.
Bestuurders-bedrieërs en hul plan om Forex te bedrieg
As ons hier van “vals bestuurders” praat, is die klassieke Forex-misleidingskema, waarin ‘n bedrieër geld by beleggers gesteel het, lankal verouderd. Nou word sy slegs deur rypmisdadigers gebruik, en die naïefste mense (byvoorbeeld pensioenarisse) pluk na haar.
Die bedrieër handel volgens die volgende algoritme:

Maak identiese PAMM-rekeninge op verskillende webwerwe oop (byvoorbeeld in Alpari en Instaforex);
Dan bied hy onder verskillende byname / name sy projekte op die forums aan en begin hy selfs handel dryf (meestal kopieer hy die transaksies van regte suksesvolle handelaars);
As ‘n sekere hoeveelheid belê fondse op die rekeninge opgehoop word, maak die pseudobestuurder gelyktydig groot multidirectionele posisies daarvoor oop vir een bate.
As gevolg hiervan word een rekening gekanselleer en word beleggers verhale vertel oor die moeilike situasie in die mark of die intriges van die makelaar, en die tweede rekening lewer rekordwinste waarmee die ‘bestuurder’ ‘n persentasie ontvang.

Ongelukkig is dit baie moeilik om hierdie skema van misleiding in die Forex-mark te herken, so ek kan slegs algemene aanbevelings gee:

Dit is raadsaam om in PAMM’s wat al etlike jare bestaan, te belê;
Gaan die geskiedenis van ‘saamgevoegde’ en geslote rekeninge na met ‘n potensiële bestuurder (as daar meer as tien van hulle is, is dit ‘n alarm);
Dit sal baie goed wees as die rekening ‘n oudit geslaag het (in Alpari is daar so ‘n geleentheid).
Ouditbedrog

Misleiding met die verkoop van handelsinstrumente en seine in die valutamark
Dit is al baie makliker om te bedrieg met die verkoop van handelsrobotte. Hier kom bedrog dikwels neer op pragtige verklarings (verslae) en ‘n kategoriese weiering deur die ontwikkelaar om lewendige monitering van die rekening te toon.

Verhandeling van robotbedrog

Regverdiglik let ek daarop dat die verkoper soms om objektiewe redes nie toesig hou nie, byvoorbeeld as die adviseur ontwerp is om op daaglikse kaarte te verhandel, sal dit baie lank neem om te wag totdat ‘n verteenwoordigende steekproef van transaksies gevorm word.

My ervaring toon dat ‘n voldoende verkoper in hierdie geval instem om ‘n volledige demo-weergawe van die algoritme te verskaf, wat vrylik op die geskiedenis getoets en geverifieer kan word. As daar verskonings soos “hack”, “jy sal transaksies na regte kopieer”, ens. Begin, het die verkoper iets onvriendelik bedink.

Gevolgtrekking – as ons ‘n robot koop, vra ons altyd vir monitering of ‘n demo-weergawe. Ons let nie baie op statute nie, aangesien dit maklik is om te vals. Daarbenewens is dit raadsaam om transaksies te sluit om openlike bedrog te voorkommet ontwikkelaars op die onafhanklike MQL5-vryskutbron.

U kan die bedrogskema op ‘n onafhanklike bron vermy

Wat die skema’s van misleiding in die Forex-mark met die verkoop van handelsseine betref, is dit die primitiewe bedrogspul. Dit bestaan ​​uit die volgende: iemand wat nie ‘n werklike handelservaring het nie, skep ‘n beeld van ‘n suksesvolle handelaar en begin ‘n inskrywing op sy seine verkoop.

As daar ‘n voldoende aantal slagoffers is, gee die ‘handelaar’ heeltemal onvanpaste vals seine of skrap hy selfs sy rekening op die sosiale netwerk of op die forum waar hy op soek was na klante.

Die onsedelikheid van hierdie skema van misleiding in die Forex-mark is dat die bedrieër nie net ‘n bydrae lewer tot die drein van ‘n goedgelowige nuweling nie, maar hy neem ook geld daarvoor. Om u teen so ‘n ‘swendelaar’ te beskerm, is baie eenvoudig; weereens versoek ons ​​die verkoper om seine te monitor, en as hy nie daar is nie, kan u die resensies op die internet bestudeer.