Effekte en Forex – hoe u dit suksesvol in u handel kan koppel

In onlangse jare het Russe uit mediapublikasies al hoe meer gehoor van die korrelasie van OFZ en die roebel-wisselkoers. Dit is duidelik dat hierdie onderwerp wesenlike fundamentele redes het, so ek sal vandag probeer om te verduidelik hoe effekte en Forex verband hou.

Ek het ‘n voorbeeld met OFZ van die Russiese Federasie begin, maar hierdie korrelasieafhanklikheid is relevant in alle lande en streke. Maar laat ons nie haastig wees en met die basisteorie begin nie.
Benodig obligasies
Die toestand in die meeste mense blyk so ‘n abstrakte almagtige struktuur te wees wat heeltemal selfonderhoudend is en alle prosesse wat in die ekonomie plaasvind, kan beïnvloed.

In werklikheid is dit nie so nie, sonder onderbreking, om verskillende projekte te finansier, salarisse aan staatsamptenare te betaal en die tempo van ekonomiese groei te handhaaf, word enige staat gedwing om geld op die eksterne mark of van sy eie burgers te leen. Sulke beleggings word ook aangetrek deur die uitreiking van effekte.

En hier het ons reeds onmiddellik ‘n direkte verband tussen effekte en Forex, aangesien hul rentekoerse afhanklik is van inflasieverwagtinge, d.w.s. die krag van die nasionale geldeenheid, om dit eenvoudig te stel.

Amerikaanse inflasie

Dit is maklik om op te let sonder om eers ernstige navorsing te doen. Die grafiek hierbo toon die dinamika van die opbrengs van tien-jarige Amerikaanse effekte en die inflasiekoers in die Verenigde State.

In die eerste plek korreleer hierdie aanwysers,

en tweedens “versprei” hulle dit nie, d.w.s. die verskil tussen hulle is nie meer as 1% nie. Kom ons kyk nou na Frankryk.

Frankryk inflasie

Die prentjie is soortgelyk – die opbrengs op staatslenings en inflasie is nou verwant. Hoe vinniger die geldeenheid die objektiewe waarde verloor, hoe hoër is die persentasie effekte.

Dit was net ‘n algemene makro-ekonomiese voorbeeld wat geen praktiese waarde het nie, daarom sal ons ‘n meer ingewikkelde patroon tussen effekte en Forex verder oorweeg.

‘Wat is die belang van inflasie in die algemeen vir die valutamark? In die eerste plek, deur die reaksie van die sentrale bank op die voortgesette prosesse, en sulke besluite (koersaanpassing), soos u weet, het ‘n direkte invloed op die Forex-paarkoerse. “
Maar daar is een probleem: hoe kan die uiteenlopende inflasie in verskillende lande voorspel word om voor die kromme te speel? Meningspeilings met vertrouenswaardigheidsagentskappe ‘N Twyfelagtige idee. En hier kom effekte tot die redding, of liewer hul opbrengs.

Laat my u daaraan herinner, aangesien die opbrengs van effekte nou verwant is aan inflasie, volgens die dinamika van hierdie aanwyser, kan ons bepaal watter verwagtinge in die mark heers.

Versprei tussen Duitse en Amerikaanse effekte

In die figuur hierbo is die opbrengskoers vir Amerikaanse tienjariges en soortgelyke Duitse effekte gebou. Hier sal ons slegs belangstel in die feit dat die verskil groei of daal:

As die verspreiding toeneem, neem die waarskynlikheid dat die ECB binnekort harder sal optree as die Fed toe;
As die verspreiding verminder word, moet ‘n terugslag verwag word.
Hierdie hipotese word bevestig as ons effekte en Forex vergelyk, d.w.s. plaas EURUSD-kwotasies op die verspreiding. Uiteraard daal die euro teen die dollar as die Duitse effekte opbrengste op die tesourie lewer. As die koop van Duitse skuld met ‘n langtermynperspektief winsgewender word as om in die VSA te belê, toon EUR gewoonlik sukses.

Effekte en Forex-ooreenkomste

Die verbandlening en Forex in die verhandeling van ‘n handelaar
Eerlik gesê, dit is baie moeilik vir ‘n gewone handelaar om hierdie patroon vir wins te gebruik, maar dit kan nuttig wees as ‘n filter vir roosterstrategieë. U kan hier baie interessante handelsmetodes vind.

Byvoorbeeld, as die spekulant oor die val van EURUSD handmatig begin aankoop of as ‘n adviseur, sal dit lekker wees om te sien in watter neiging die verspreiding hierbo genoem is, want as dit heen en weer val, is dit uiters riskant om die euro te verlang.

As voorbeeld het ek Duitsland en die Verenigde State om een ​​eenvoudige rede vergelyk; die Duitse ekonomie beklee ‘n leidende posisie in die eurosone, en daarom is die Europese geldeenheid ontleed. Die oorblywende effekte en forexpare word op ‘n soortgelyke manier bestudeer.
En in die laaste deel van die hersiening, wil ek terugkeer na OFZ – effekte van die federale lening van die Russiese Federasie. Soos reeds opgemerk, is hulle onlangs baie aandag geskenk aan die bespreking van die toekoms van die Russiese roebel, wat miskien vreemd lyk, want ons is almal gewoond daaraan om hoofsaaklik op olie te fokus.

Indeksdinamika

Die grafiek toon die dinamika van die OFZ-indeks – RGBI. Dit gee ‘n uiteensetting van die verbandpryse oor tyd. Dit blyk niks merkwaardigs te wees nie, maar ons noem ‘n paartjie USDRUB in dieselfde venster.

Wissels en beleggers

Selfs beginners sal die verband tussen effekte en Forex onmiddellik sien – ‘n duidelike omgekeerde korrelasie word waargeneem tussen RGBI en USDRUB, d.w.s. wanneer beleggers OFZ’s verkoop / koop, val / neem die roebel teen die dollar toe.

Koppel rekeninge en forex

Ek het die oorsake van hierdie verskynsel alreeds in ‘n oorsig oor die handel in vervoer beskouEk sal in ‘n neutedop daarop kommentaar lewer:

In ‘n rustige tyd lok Russiese effekte buitelandse beleggers met ‘n hoë rentekoers, en belangstellende fondse koop dus roebels en koop OFZ daarvoor;

As buitelanders OFZ’s verkoop (in afwagting van paniek of om politieke redes), verruil hulle dan die verdiende roebels vir dollars.

Terloops, hier sien ons dat verskillende effekte tussen effekte en Forex gevorm word. In die eerste geval (met EURUSD) is die dinamika van opbrengste geanaliseer, en in die situasie met OFZ’s is die klem op die prys van effekte geplaas. Daarbenewens word ‘n belangrike rol gespeel deur die soort land wie se markte ondersoek word – ontwikkel of ontwikkel.