Forex voorspelling

Na die einde van 2015 het die energiemark langtermynlaagtepunte getoets, en baie Russiese beleggers en handelaars het die mate van korrelasie tussen “swart goud” en die roebel ten volle besef. Gegewe hierdie omstandigheid, sal ons vandag ‘n paar voorspellings oor die olietarief vir 2017 bestudeer. Miskien sal hierdie inligting iemand help om besluite te neem.

Die praktyk toon dat die mees interessante voorspellings deur die Amerikaanse departement van energie (OIE) gemaak word, aangesien hierdie departement akkurate statistieke vir baie lande het.
In hul jongste oorsig het EIA-ontleders opgemerk dat voorraad in 2017, insluitend en olie, sal aanhou styg, maar hulle sal stadiger groei as in 2016. Teen hierdie agtergrond is die voorspelling vir die olie-wisselkoers vir 2017 soos volg:

Olievoorspelling vir 2020

As die balans tussen vraag en aanbod steeds naby die huidige vlakke fluktueer, kan oliepryse dus stabiliseer.

Boonop beklemtoon OIE-kenners dat makro-ekonomiese neigings en geopolitieke gebeure in die begin van 2017 Brent-aanhalings kan ondersteun. Daar bestaan ​​byvoorbeeld onsekerheid oor die doeltreffendheid van onderhandelinge en ooreenkomste tussen OPEC en lande wat nie kartelleer nie.

Op die lange duur blyk die voorspelling minder optimisties te wees, aangesien baie ondernemings (waaronder die ‘olie-skalie’) die koste optimaliseer en die bestuurseffektiwiteit verhoog, wat die koste van ‘n vat verlaag en gevolglik die produksie kan verhoog.

Ongelukkig het die Amerikaanse departement van energie-ontleders tydens die samestelling van die voorspelling vir die olie-wisselkoers vir 2017 ‘n spesiale klem gelê op die feit dat die huidige mark- en termynaanduiders vir termynkontrakte op die verhoogde wisselvalligheid en onsekerheid in die toekoms dui.

Hieruit volg dat bykomende leidrade in die brandstofmark gesoek moet word, waarvan die vooruitsigte deur die Ministerie ‘n bietjie meer positief beoordeel is.

Dieselprysvoorspelling

Volgens ontleders sal die kleinhandelpryse van diesel (in die VSA) in die eerste helfte van 2017 geleidelik groei en teen Maart $ 2,75 per gallon bereik. Dit sal gevolg word deur ‘n lentekorreksie op kort termyn tot $ 2,70, waarna die groei weer sal begin.

Oor die algemeen kan die voorspelling vir die olie-wisselkoers vir 2017 van die Amerikaanse departement van energie as baie konserwatief beskou word. Myns insiens beskou departementskenners $ 53/54 per vat Brent as die vlak waarop skalieondernemings verseëlde boorgate sal begin “uitpak” en die risiko van ‘n moontlike prysverval (dit wil sê dat hulle termynkontrakte sal verkoop) verskans.
Ontleders by ‘n groot beleggingsbank, JPMorgan, wat in 2015 ‘n ineenstorting van grondstowwe voorspel het, evalueer hierdie keer die energievooruitsigte meer positief. Op die bladsye van die verduidelikende aantekeninge neem hulle byvoorbeeld kennis dat deelnemers aan die mark in die eerste helfte van 2017 versigtig sal wees, aangesien OPEC-lande inderdaad die produksie kan verminder. Teen hierdie verwagtinge behoort Brent-aanhalings tot $ 58 te groei, en die vat van WTI sal weer $ 56 raak.

Olievoorspelling vir 2020 van die beleggingsbank JPMorgan

Wat die blogosfeer, verskansingsfondse en private ontleders betref, is dit baie moeilik om alle menings na ‘n gemene deler te bring, aangesien verskillende kenners soms diametries teenoorgestelde voorspellings vir die olieprys vir 2017 maak. Hoe u analise vir Forex kan gebruik, kan u in hierdie resensie lees.

Nietemin kan ‘n indirekte beoordeling van die openbare mening volgens een spesifieke metode gegee word. Ek glo dat niemand daarmee sal redeneer dat die kwotasies van olieprodusente sterk gekorreleer is met die oliemark nie.
Aangesien die aandele van energie-ondernemings op die lange duur die oliemark volg, kan u ‘n benaderde voorspelling van die olietarief vir 2017 maak, veral hiervoor moet u die huidige prys van Brent ($ 55,80) met 1,10 vermenigvuldig. Ons kry $ 61,4 per vat Brent.

In beginsel stem hierdie syfer in werklikheid ooreen met die voorspellings van baie kenners, maar dit moet in elk geval nie gedoen word nie, aangesien die NASDAQ-webwerf nie net die opinies van professionele persone nie, maar ook amateurs in ag neem.
Samevattend die hersiening van vandag kan ‘n mens nie agterkom dat ontleders en handelaars in 2017 verwag om die langverwagte stabilisering van oliepryse in die reeks te sien nie, waarvan die boonste limiet in die omgewing van $ 56/60 per vat is.

Dit is moontlik dat pryse in die ‘oomblik’ ‘n hoër punt sal toets, maar hoewel die Fed daarop gemik is om monetêre beleid te verskerp, moet sulke oplewerings uitsluitlik gebruik word vir die vasstelling van voorheen oopgemaakte lang posisies.