Die konsep van ‘Flat’ in die handel op die beurs, Forex, cryptocurrencies en binêre opsies

Beginnershandelaars wat hul eerste stappe in die Forex of enige ander beurs doen, hoor dikwels ‘n konsep soos ‘Flat’. Dit word gebruik in ontledings, handelstrategieë en aanwysers, op enige uitruil- of binêre opsies. Vandag sal ons lig werp op waaroor dit gaan en hoe om in Flat te verhandel.

BEPALING
In die handel beteken die term Flat ‘n gebied op die kaart, sonder ‘n duidelik gedefinieerde rigting van prysbeweging, dit wil sê ‘n neiging. Met ander woorde, plat is die teenoorgestelde van die neiging. So lyk dit op ‘n kaart:

Dikwels word Flat so genoem: sywaarts, saag, wors, reeks (van die Engelse. Bestaande mark – symark), konsolidasie. Hier is ‘n vertaling van enkele slanguitdrukkings wat u van handelaars kan hoor:

  • Prys het die reeks binnegegaan – Flat begin.
  • Op die mark is wors dieselfde, maar hier kan ons steeds bedoel Flat met ‘n wye verskeidenheid prysskommelings as die mark ‘wors’ is.
  • Ons is nou sywaarts – daar is ‘n sywaartse prysbeweging.
  • Saamgevoeg op ‘n saag – geld verloor by ‘n reeks onsuksesvolle transaksies in Flat.
  • In die mark is konsolidasie in die plat mark.
  • ENIGE EN Wye woonstel
  • Ook hier is alles eenvoudig. Sywaarts in die mark kan smal of breed wees. Dit verwys na die afstand in punte vanaf die boonste rand van die sywand na die onderste. Kyk na foto’s:

Die duur van die woonstel kan ook baie verskil: van ‘n uur tot ‘n paar dae. Maar in die reël duur ‘n smal woonstel nie lank nie, maar ‘n breë woonstel kan lank duur.

WAARDE VIR HANDELAARS
Smal Flat in die mark beteken ‘n sekere periode van onsekerheid, wanneer die magte van kopers en verkopers gelyk is, is die vraag gelyk aan die aanbod. Daarbenewens beteken dit dat daar geen noemenswaardige gebeure of nuus is nie. Dit is ‘n periode van kalmte, wanneer handelaars nog nie ‘n duidelike rigting vir hulself gekies het om te koop of verkoop nie.

‘N Breë woonstel vind plaas wanneer die prys tussen sterk ondersteuningsweerstandvlakke vasgevang word en nie kopers of verkopers die krag het om deur te breek en ‘n tendens te begin nie.

WAAROM HANDELAARS NIE MEER WIL NIE
Meestal omdat dit onvoorspelbaar is. Niemand weet wanneer om te verwag dat ‘n tendens sal begin nie, baie handelaars open posisies gebaseer op die begin van ‘n tendens, en in plaas daarvan keer die mark om en verloor stopverlies. En dit kan verskeie kere opeenvolgend gebeur, vandaar die uitdrukking “saamgevoeg op ‘n saag”.

WOONHANDEL
In werklikheid is Flat nie so sleg nie. Baie handelaars weet nie hoe om dit te kook nie. Hulle probeer om in Flat te handel met tendensehandelstrategieë, en dit werk natuurlik nie. Byvoorbeeld, die eenvoudigste strategie by die kruising van bewegende gemiddeldes sê koop as die snelbeweging die stadige een van onder na bo kruis en verkoop as die kruising van bo na onder kom.

Hierdie benadering sal in die neiging goed werk, maar lei tot voortdurende plat verliese. Bewegings sal mekaar eenvoudig omring en ‘n groot hoeveelheid vals seine gee.

Dit is baie doeltreffender om ondersteuningsweerstandvlakke te gebruik. Hier is die eenvoudigste handelstrategie.

Ons stel die vlakke op die boonste en onderste rand van die woonstel, kyk hoe dit op die foto gedoen word. Nou is ons taak eenvoudig:

Ons koop van die laer vlak af. Ons stel Stop Loss net onder hierdie grens, en stel Take Profit op die teenoorgestelde vlak, wat ook die boonste vlak grens is.

Ons verkoop onderskeidelik aan die boonste grens. Ons sit die stop net daar bo, neem wins op die teenoorgestelde, onderste grens van die woonstel.

Volgens so ‘n eenvoudige strategie kan u dwarsdeur die sye verhandel, met ‘n goeie wins. Maar as ons met trendingstrategieë probeer verhandel, sou ons ‘n volledige mislukking hê. Die hele ding is dus ‘n bekwame skeiding van neiging en plat, dit is alles.

WOONLIKE AANWYSERS
Op forex of enige uitruil, cryptocurrencies, binêre opsies (wat nie so ‘n bedrogspul is nie, as u kyk), het handelaars ‘n groot stel aanwysers tot hul beskikking. Om Flat vas te stel, is die maklikste manier om u eie oë te gebruik, want die sywande kan gesien word sonder die hulp van ekstra gereedskap. Maar as u nog steeds ‘n soort outomatisering wil hê, let dan op die Alligator-aanwyser, ‘n gedetailleerde oorsig waarvan u dit kan lees deur die skakel.

Bill Williams Alligator as ‘n plat aanwyser

As die indikatorlyne verweef is, dui dit presies aan wat die Flat-mark is. Merk die grense met die lyninstrument en handel soos hierbo beskryf.

GEVOLGTREKKING
U hoef absoluut nie vir Flat bang te wees nie. Dit is ‘n natuurlike toestand in die mark en dit gee ons ook geleenthede om geld te verdien. U hoef net korrek in Flat te werk met behulp van strategieë wat spesiaal vir hom ontwerp is, en u sal daaruit baat vind

Hoe om die neiging in Forex te bepaal en geld daaruit te verdien

U het sekerlik gereeld die stelling gehoor dat u slegs in die neiging moet handel dryf, plat en enige obskure gebiede op die kaart moet oorslaan? Dit is grotendeels waar, maar dan ontstaan ​​die vraag, maar hoe kan die rigting van die neiging bepaal word? Daar is trouens verskillende maniere om die effektiefste in hierdie artikel te leer ken.

WAT IS ‘N TREND
Laat ons eers begin met konsepte. Op Forex of enige ander uitruil, binêre opsies, cryptocurrencies en ander, is die neiging die belangrikste, uitgesproke neiging in die rigting van pryse. Met ander woorde, neiging en neiging is sinonieme. Op die kandelaarkaart is die neigings soos volg.

Die gebiede waar die belangrikste neiging duidelik sigbaar is, is die neiging.

Elke tydsraamwerk het sy eie neiging, jy sal dit sien, as jy begin om hulle te skakel, kan die belangrikste rigting vir die prys daarvan verskil. Die neiging wat op die hoër tydraamwerke ontstaan ​​het, word langtermyn genoem, op jonger – korttermyn. As u binne die dag verhandel, sal u in ‘n groter mate op die korttermyn belangstel, maar as u op 4-uur-kaarte en hoër handel dryf, sal dit langtermyn wees.

U het sekerlik dikwels die uitdrukking “Trend is your friend” gehoor. Dit is ‘n algemene spreekwoord onder handelaars en dit is absoluut waar. Inderdaad, in ‘n neiging is dit baie makliker om geld te verdien, moet u ‘n posisie oopmaak en, indien moontlik, langer hou. Op dieselfde tyd, wat baie belangrik is, is die reëls van geldbestuur ook baie maklik om te volg. U sal ‘n goeie risiko-tot-wins-verhouding hê, aangesien die stopverlies klein is en die wins groot is. As u aangepas het, kan u ‘n verhouding van 1 tot 5 of selfs hoër handhaaf!

Maar om sulke aanwysers op Forex te bereik, moet u die neiging kan bepaal. Lees verder oor hoe u dit kan doen.

HOE OM ‘N TENDENS TE BEPAAL SONDER AANWYSERS
Daar is twee hoofmetodes: handmatig of met behulp van aanwysers. Kom ons begin met die doeltreffendste handtegnieke.

Visuele puntetabel

Ja, in die meeste gevalle gee u ‘n eenvoudige visuele beoordeling ‘n idee van die belangrikste neiging, die rigting van prysbeweging. Sommige handelaars verkies om ‘n eenvoudige lynkaart hiervoor te gebruik, want dit wat op die mark gebeur, lyk bondig en verstaanbaarder.

Soos u kan sien, is een oogopslag in beginsel genoeg om die rigting van die neiging te bepaal.

Volgens neigingslyne

Die maklikste en doeltreffendste manier is om neigingslyne te gebruik. Maar u moet ‘n paar eenvoudige nuanses ken van hoe u dit korrek kan opbou, lees die artikel op die onderstaande skakel. Dit is belangrik om dit te kan doen, want met behulp van neigingslyne kan u ook die neiging omkeer bepaal.
Die syfers dui belangrike punte aan:

1 – opwaartse neigings

2 – dalend

3 – die oomblik van die neiging. Dit word bepaal deur die verdeling van die lyn.

Dit is ‘n baie effektiewe manier. Lees weer oor al die reëls vir die gebruik van hierdie instrument, en ‘n video-handleiding is aangeheg.

Dit is die twee belangrikste manuele maniere wat die meeste handelaars gebruik. Hulle het hul doeltreffendheid bewys, en gebruik dit dus gerus.

Bepaling van tendens deur aanwysers
Aanwysers is ‘n onontbeerlike assistent vir ‘n handelaar, dus dit is nie verbasend dat daar baie instrumente is om ons tendens vir ons taak vandag te bepaal nie. Hier is die top van die gewildste aanwysers hiervoor. Ons het gedetailleerde artikels oor almal. Lees dit om die instrument te kies wat u wil.

Bewegende gemiddelde

Die koning van aanwysers is die bewegende gemiddelde, wat waarskynlik die meeste gebruik word om die neiging te bepaal. Kies ‘n medium periode: klein periodes, van ongeveer 8 tot 20, bepaal die korttermyn-neiging, en groot (van ongeveer 20 en hoër) bepaal die langtermyn-neiging.

Waar die bewegende rigting gerig is – daar is die neiging. As dit horisontaal is, beteken dit dat daar geen sywaartse neiging in die mark is nie. Die maklikste metode om die neiging en omkeer deur bewegings te bepaal, is die oomblik om dit teen ‘n prys oor te steek. As die kers bo die bewegende gemiddelde gesluit het, verander die neiging na ‘n opwaartse neiging, terwyl dit onder is – na ‘n afwaartse neiging.

Paraboliese SAR

Nog ‘n bekende aanwyser is geïnstalleer in enige Metatrader-terminale. Hy trek punte bo en onder die prys, en op hierdie punte vind ons die belangrikste neiging. As die punte bo die prys – die neiging is afwaarts, onder die prys – opwaarts. Die punte self is ook dinamiese vlakke van ondersteuningsweerstand, dit geld ook terloops. Die oomblik van die omkering van die neiging hier word bepaal deur die posisie van die punte te verander:

was bo, onder geword – die neiging het opwaarts geword
was van onder, staal van bo af
Of ons gebruik die oomblik om die punte met prys oor te steek, op analogie met bewegings. Dan besluit elkeen vir homself en kies ‘n metode wat makliker en meer vir hom lyk.

Bill Williams Alligator

Die Alligator-aanwyser van die bekende ruilgoeroe Bill Williams werk op dieselfde manier as bewegings, want dit is die kern daarvan. Maar die metode om die neiging deur hierdie aanwyser te bepaal, is effens anders. As alle lyne op en af ​​gerig is, ewewydig aan mekaar is en nie verweef is nie, word die neiging daar gerig.

As die lyne verweef is, is daar geen neiging nie.’N Tendensverandering vind plaas wanneer die lyne parallel in een of ander rigting in lyn staan. Die beginsel is, soos u sien, eenvoudig, maar effektief.

Die Fractals-aanwyser is nog een van Bill Williams se aanwysers; dit word suksesvol op Forex gebruik. Hy teken multirigtingpyltjies op die kaart. Daar is selfs ‘n eenvoudige handelstrategie vir die Alligator en Fractals. Hier kan ons die neiging vind by die hoekpunte van die pyltjies, teken ‘n lyn geestelik of die gereedskap van die terminale langs hulle gebruik.

Die oomblik van ‘n tendensverandering word meestal bepaal deur die verdeling van die laaste Fractal, gerig op die prysbeweging. Dus, as die neiging afwaarts was, is dit nodig dat die prys die vlak van die laaste Fractal opwaarts breek (die laaste pyl omhoog). Nou ja, vir die afwaartse manier.

Dit is een van die gewildste aanwysers waardeur u die neiging op Forex vinnig en maklik kan bepaal.

HOE OM KRAG VAN ‘N FOREX-TENDING TE Bepaal
Met geweld word hier bedoel die waarskynlikheid dat die neiging lank sal wees en sonder noemenswaardige onttrekkings. Per slot van rekening wil elke handelaar ten alle koste so ‘n neiging hê, want die wins hier is beduidend en vinnig. Dit kan op dieselfde twee maniere gedoen word – visueel en met behulp van aanwysers.

Om visueel die sterkte van die neiging te bepaal, kan u dieselfde instrumente gebruik as hierbo. In die eerste plek is dit ‘n tendenslyn. Hoe steiler dit gekantel is, hoe sterker is die neiging.

Ek sal ook help met hierdie bewegende gemiddeldes. Hier is alles dieselfde – volgens die hellingshoek beoordeel ons die sterkte van die neiging.

En nog ‘n aanduiding dat ek u wil aanraai om die funksie van die bepaling van die tendenssterkte toe te ken – ADX, lees die volledige oorsig. Hierdie aanwyser wys die rigting van die neiging en die sterkte daarvan, wat bepaal word deur die afstand tussen sy lyne.

Forex market charts on computer display

Daar is niks ingewikkeld in die bepaling van die rigting van ‘n tendens op Forex nie. U kan hulpaanwysers gebruik of dit met die hand doen. ‘N Tendens is die tyd wanneer dit die maklikste vir handelaars is om ‘n stewige wins te verdien. Dit is genoeg om die Buy and Hold-taktiek te volg (of te verkoop en te hou, afhangend van die tendens), en die probleem is eintlik om gedissiplineerd te handel, die sielkunde van handel te bestudeer, te leer hoe om ‘n winsgewende posisie te handhaaf en vinnig ‘n verlies te sluit. En ons sal hierdie onderwerpe beslis op die bladsye van die webwerf openbaar.