Alles oor Ichimoku-aanwyser: gebruik en beskrywing

Die Ichimoku-aanwyser, ook bekend as die volledige naam “Ichimoku Cloud” – Ichimoku Kinko Hyo, word min of meer soos Ishimoku Kinko Hajo uitgespreek, miskien een van die mees geheimsinnige instrumente in die Metatrader-handelsterminal. Baie handelaars is bang vir sy oënskynlike verwarring en hulle studeer in ‘n lang boks. En tevergeefs! Dit is tyd om uiteindelik te leer hoe om die Ichimoku-aanwyser te gebruik.

U kan ook ‘n aanwyser op handelsdiagramme vanaf Tradingview instel. Daar word dit die ‘Ichimoku Cloud’ genoem.

inhoud:

  • Geskiedenis van die skepping
  • Hoe om te gebruik
  • Ichimoku Cloud
  • Handelsseine en nuanses
  • Laai Ishimoku af

GESKIEDENIS VAN DIE SKEPPING VAN AANWYSERS
Eerstens, ‘n bietjie geskiedenis. In die dertigerjare het ‘n Japanse ontleder met die naam Goichi Hosoda, wat sy analitiese resensies onder die skuilnaam Sanjin Ishimoku gepubliseer het, met ‘n aanduiding gekom. Met ‘n inherente passie vir sake en dissipline by die Japanese, het hy die werk van die aanwyser vir meer as 30 jaar vervolmaak en geslyp, soos ‘n samoerai-swaard. Sy skepping is eers in 1968 gepubliseer.

Ondanks die feit dat die aanwyser oorspronklik ontwerp is om die beweging van die belangrikste Japanse aandele-indeks Nikkei te voorspel, is dit suksesvol gebruik om eers alle ander beursverhandelde instrumente te verhandel, en daarna Forex en selfs binêre opsies.

Oor die algemeen het hierdie verhaal met baie wêreldberoemde aanwysers gebeur: Paraboliese SAR, RVI, RSI, ADX – u kan nog lank met die lys voortgaan. Hulle is oorspronklik ontwikkel vir gebruik in ‘n nouer nis, vir ‘n spesifieke uitruil of selfs ‘n spesifieke handelsinstrument, maar dan verower hulle die handelsterminale van handelaars regoor die wêreld en word nou suksesvol gebruik om enige finansiële markte in die algemeen te ontleed. En die Ichimoku-aanwyser was geen uitsondering nie.

Terloops, in vertaling in Russies beteken Ichimoku ongeveer ”n onmiddellike blik op die balans op die kaart’. Dit weerspieël die wese van die aanwyser; dit stel u regtig in staat om die posisie op die kaart vinnig te beoordeel en ‘n besluit te neem oor die opening van ‘n posisie, die stop van verliese en winste. Maar hieroor sal ons hieroor praat.

HOE OM DIE ISHIMO-AANWYSER TE GEBRUIK
Die aanwyser is gebaseer op die bekende bewegende gemiddelde en die aanwyser self behoort tot die neigingsklas. Om die metodologie vir die lees van die kaart deur hierdie aanwyser in ‘n eenvoudige en verstaanbare taal te begryp, verbeel ons ons Ichimoku as ‘n kombinasie van bewegings en ontleed dit in groepe.

Dus, al die lyne is in wese bewegende gemiddeldes. Die formules daar is ietwat aangepas, maar dit verander nie veel nie en dit hoef nie eenvoudige dinge te kompliseer nie. Terloops, om die aanwyser te gebruik, is dit glad nie nodig om die naam van alle reëls te onthou nie, dit is genoeg om die eenvoudige beginsel van hul werk te verstaan.

Die eerste drie MA’s:

Chikou Span – Groen. Dit gee ‘n sein om te koop as dit die prys van onder na bo kruis en om van bo na onder te verkoop.

Tenkan-sen is die rooi, vinnig bewegende gemiddelde. Toon die rigting van die korttermynneiging en hoe steiler die hoek van die lyn, hoe sterker is die neiging.

Kijun-sen – blou, stadiger beweeg, wys ook die rigting van die neiging, maar word effens anders vertolk. Daar word geglo dat as die prys hoër is as Kijun-sen, dit waarskynlik sal bly groei. En andersom. Dit is eintlik dat hierdie lyn die neiging van die mark weerspieël om die huidige neiging te handhaaf.

HOE OM DIE ISHIMO-KLOUD TE GEBRUIK

In die skaduwee is die sogenaamde Ichimoku-wolk (Kumo). Dit bestaan ​​ook uit twee skuifspanne – Senkou Span A en Senkou Span B, waarvan die afstand in twee verskillende kleure geskakeer is, afhangende van watter skuif bo-op is en wat aan die onderkant is. Dus, as ons bo-op Senkou Span A het – dan sal die uitbroei oranje wees, dan sal Senkou Span B – pers wees. Kleure kan afhang van die instellings.

Die Ichimoku-wolk het drie rolle:

Dinamiese sone ondersteuningsweerstand. As die prys die wolk nader gekom het, kan ons volgens die wette van die werk met PS ‘n terugslag in die prys verwag.
‘Gebiede van onsekerheid’ of plat. As die prys in die wolk is, word geglo dat daar geen neiging in die plat mark is nie, onsekerheid heers, waar die prys verder gaan, is dit nie duidelik nie en daar is geen teken om in te gaan nie.
Tendensrigtingaanwyser. As die prys bo die wolk is, is die neiging opwaarts, laer – ‘n afwaartse neiging. Kleur speel ook ‘n rol: as die kleur van die Ichimoku-wolk verander, dui dit op ‘n waarskynlike verandering in neiging.
Oor die algemeen speel alle indikatorlyne die rol van dinamiese PS-vlakke. Dit beteken dat die prys geneig is om van hierdie lyne af te weer, veral as dit kom by rigtingstendense. Hierdie kennis kan en behoort gebruik te word. Nou gaan ons na praktiese toepassing.

STRATEGIE, GEHEime EN BELANGRIKE nuanses van die gebruik van Ishimoku
Die geheim is eenvoud. Soos ek genoem het, is dit nie nodig om eenvoudige dinge te bemoeilik nie. U hoef nie eers die name van indikatorlyne wat vir ons ore uitstaan ​​te onthou nie; dit is genoeg om die gebruiksbeginsel te verstaan. Om ‘n motor te bestuur, is dit nie nodig om elke skroef daarin te ken nie, dit is genoeg om die hoofkontroles te kan gebruik. sodieselfde met die aanwyser.

Die tweede punt is die aanwyserinstellings vir klein tydraamwerke. Ek beveel aan om by die standaardinstellings 9, 26, 52 te stop en te verhandel sonder om iets te verander. Aanvanklik is die Ichimoku-aanwyser spesifiek ontwerp vir hoër tydsraamwerke, vanaf D1. Op Forex is alles egter ietwat anders en baie handelaars gebruik Ishimoku op jonger TF’s, gewoonlik vanaf M15. Hier onder raai ek nie aan om te klim nie. Standaardinstellings is dus meestal die mees uitvoerbare by die meeste geldeenheidspare.

Soos reeds genoem, is Ishimoku in wese ‘n stel bewegende gemiddeldes. En handelstrategieë op hierdie aanwyser herinner baie aan klassieke strategieë met kruising. Dit is die seine wat die aanwyser vir ons gee.

KRUISING TENKAN-SEN (ROOD) EN KIJUN-SEN (BLOU)

Die Golden Cross is ‘n koopsein. Vind plaas wanneer die rooi lyn van onder na bo die blou kruis.
“Dead Cross” is ‘n verkoopsein. Kom voor wanneer die rooi lyn die blou van bo na onder kruis.
Soos u kan sien, is dit ‘n klassieke strategie vir bewegings. Dan sal dit dieselfde wees.

KRUISING VAN SENKOU A EN SENKOU B (LYN WAT DIE KLOU VORM)

As Senkou A die Senkou B-lyn van onder na bo kruis, is dit ‘n sein vir moontlike aankope. Die wolk word by hierdie kruising oranje. Dit is die standaardkleur; dit kan afhang van die instellings, ek herinner u daaraan.
As Senkou A die Senkou B-lyn van bo na onder kruis – is dit ‘n sein vir moontlike verkope. Die wolk sal in hierdie geval pers wees.
Hierdie seine moet presies verstaan ​​word as sekere bevestigings, daarom skryf ek ‘moontlike’ aankope en verkope. Die feit is dat die wolk stadig beweeg en dit gee gewoonlik ‘n sein met ‘n vertraging veel later as die kruisings van Tenkan-sen en Kijun-sen – vinnig bewegings. Daarom is dit beter om die Ichimoku-wolk presies te beskou as ‘n aanduiding van die plat en die algemene rigting van die neiging, waarteen dit beter is om nie te verhandel nie. Wel, as ‘n dinamiese PS-vlak. As die wolk oranje gekleur is – is ons op soek na koopseine, pers – te koop.

UITGAWE PRYS UIT DIE KLOUD
As die prys verder gaan as die wolk, is dit ‘n sein om ‘n posisie oop te maak. As die wolk onder is – dan verkoop ons, koop ons van bo. Daar is ‘n belangrike nuanse: dit is nodig om te wag totdat die kers toemaak, wat deur die wolk gebreek het. As dit buite die grense van die wolk sluit – dan is alles goed, dan word die sein ontvang. As u terug is na die wolk en daar toegemaak het, wag ons.

KRUIS CHIKOU SPAN (GROEN)
As die groen lyn die grafiek van onder na bo kruis – is dit ‘n teken om te koop, van bo na onder – om te verkoop.

DRIE LYNSIGNAL

Toe die lyne van Ichimoku in hierdie volgorde op mekaar staan: prys, vinnig Tenkan-sen en Kijun-sen onmiddellik onder die prys, is die wolk onder almal ‘n teken dat daar ‘n sterk opwaartse neiging is.

Vir die afwaartse neiging sal alles andersom wees: van bo die Wolk, gevolg deur Kijun-sen, dan Tenkan-sen en, uiteindelik, die prys.

Soos u kan sien, is dit al die klassieke handelstaktieke om bewegende gemiddeldes oor te steek. Hierin stem die werking van Ichimoku baie ooreen met die Alligator-aanwyser.

Stel doelstellings op

Om die stop te sit en te beëindig, word dit aanbeveel om die standaardreëls vir geldbestuur op Forex en gesonde verstand te gebruik. As u byvoorbeeld ‘n posisie oopmaak vanaf die verdeling van die Ichimoku-wolk, is dit verstandig om ‘n stopverlies buite die teenoorgestelde grens van die wolk te plaas, en die wins neem met behulp van die reëls van geldbestuur of op enige ander redelike manier. Hierdie kwessies word in meer besonderhede in die video-tutoriaal bespreek.