Dubbele top in tegniese ontleding: ‘n figuur wat vir u werk!

Double Top (Double Top, DT, DW) by Forex is een van die mees algemene tegniese patrone. Dit dien om die potensiële ommekeer van ‘n tendens te bepaal en word wyd gebruik deur handelaars regoor die wêreld!

inhoud:

  • Algemene beskrywing van die figuur Dubbelblad
  • Hoe om te gebruik
  • Reëls vir markinskrywings
  • Drievoudige top in tegniese ontleding
  • Videoles

BESKRYWING VAN DIE FIGUUR DUBBELE BO

Soos die naam aandui, bestaan ​​hierdie pryspatroon uit twee pieke, wat terugval vanaf ‘n sterk weerstandsvlak. Die idee hier is dat die prys twee keer van so ‘n vlak af gedaal is, wat ‘n teken is van die onvoldoende sterkte van die bulle om deur hierdie vlak te breek. Gevolglik kan die prys net omdraai.

Dit klink eenvoudig, maar daar is ‘n paar belangrike punte wat ons moet oorweeg om hierdie patroon suksesvol in die handel te gebruik. Nadat u hierdie artikel aan die einde gelees het en die videoles gekyk het, sal u presies weet hoe u die Double Top-vorm en die reëls vir die betreding en uitgang van die mark korrek moet bepaal, sodat u transaksies met ‘n wins eindig. Wel, en oorweeg natuurlik ‘n eenvoudige reël oor hoe om nie genoegsame seine te filter nie.

Voordat ons leer hoe om die Double Peak-patroon te verhandel, moet ons leer om dit op die kaart te vind. Kyk dus na die kiekie hieronder:

Soos u kan sien, het die prys ‘n rigtinggewende beweging gemaak en op die weerstandsvlak gestruikel, daarvan teruggesak en sodoende die eerste piek gevorm.
Nadat die prys ‘n entjie teruggerol het, het die prys probeer om weer deur die weerstandsvlak te breek, maar weer sonder sukses. Die vlak het weereens gestaan, en dit sê dat kopers nie genoeg krag het om deur te breek nie.
Dit skep die voorvereiste vir die vorming van die model, maar dit is nog nie volledig gevormde dubbelblad nie! Ons wag vir die voltooiing van die tweede terugrol en die afbreek van die neklyn. Lees verder om te verstaan ​​waaroor ons praat.
HOE OM DIE DUBBELE TOP IN TEGNOLOGIE TE GEBRUIK
Neklyn

As u oor die Head and Shoulders-model lees, weet u reeds wat die neklyn is en hoe dit gevorm word. En as u dit nie lees nie, beveel ek dit aan as u suksesvol wil verhandel. Dus, die Double Top-figuur het ook ‘n neklyn, dit word gevorm deur die eerste terugtrek vanaf die weerstandsvlak.

Hierdie terugtrek word die steunvlak wat ons sal aanhou om die neklyn te noem. Nou is die belangrike reël:

Ons betree die mark eers na die verdeling van die neklyn! Nie onmiddellik nie, sodra hulle ‘n herhaalde prysstoot vanaf die weerstandsvlak gesien het, nee. Dit is nodig om te wag vir die afbreek van die neklyn, dan word die Double Top-model as gevorm beskou!

Raad vir handelaars wat die konserwatiewe (minimum risiko, maksimum betroubaarheid) -metode nakom: wag tot die uitkeringskers sluit, soos op die skermkiekie. Dit wil sê, u kan nie onmiddellik na die verdeling van die neklyn die mark betree nie, maar eers nadat die kers onder dit gesluit het. Dit is meer betroubaar, aangesien die prys onmiddellik ná die breek van die neklyn kan terugrol, en die sluiting van die kers agter die lyn verminder hierdie waarskynlikheid. Maar hierdie benadering het sy nadele: die prys breek die nek gereeld met ‘n baie kragtige impuls en jy sal dit mis en daarmee vinnig wins maak.

DUBBELE TOEPASSINGSREËLS
Ons het hierbo bespreek hoe die figuur moet lyk, kom ons gesels nou oor die metode om posisies te open, stopverlies en wins te installeer.
Ons plaas ‘n hangende verkoopstoporder net onder (per oog) van die neklyne. Dus, die prys, as u die lyn breek, aktiveer die bestelling en ons is in die mark.

Ons stel wins op grond van die hoogte van die Double Peak-model. Ons meet die hoogte in punte van die neklyn tot die weerstandsvlak, laat dit byvoorbeeld 500 punte wees. Dan meet ons hierdie 500 punte van die neklyn af – hier is wins ingestel. Alles is eenvoudig, en as iets nog nie duidelik is nie, kyk dan na die videoles aan die einde van die artikel, dan word alles duidelik op die kaart getoon.

Ons stel stop verlies, met die fokus op die vier basiese reëls van geldbestuur. Dit wil sê, Stop moet 2-3 keer minder wees as Take Profit. In ons voorbeeld, neem 500 punte, dan moet die punt ongeveer 150-200 punte wees.

Driedubbele top in tegnologie

Die Triple Peak-figuur is die naaste aan die Double Peak. Dit is minder gereeld, maar word as ‘n nog sterker sein beskou. Vanuit die oogpunt van tegniese ontleding word hierdie figuur eenvoudig uiteengesit.

Die kopers het genoeg krag gehad vir die derde poging om die weerstandsvlak deur te breek, maar weer eens het hulle nie daarin geslaag nie en nou is al hul kragte heeltemal uitgeput. ‘N Tendensomkeer is nou selfs meer waarskynlik, en dit sal selfs kragtiger wees.

Die reëls vir verhandeling op die Triple Top verskil absoluut nie van die Double Top-reëls wat vroeër bespreek is nie. Ons betree almal ook ‘n hangende bevel om die neklyn te breek, volgens dieselfde reëls as Stop and Take Profit.

som
Die dubbele en drievoudige tops in Forex-tegniese ontleding is ‘n ommekeerpatroon wat dui op die einde van ‘n opwaartse neiging en die begin van verkope.
Ons betree die mark met hangende bestellings, neem wins vasgestelgebaseer op die hoogte van die model Double of Triple top – meet die afstand in punte van die neklyn tot die weerstandsvlak, word stopverlies bepaal volgens die reëls van geldbestuur. En ons sal gelukkig wees en wins maak!

Die beste indikator vir ondersteuning en weerstandsvlakke vir MT4 – u oë!

Baie handelaars is op soek na ‘n beter aanduiding van ondersteunings- en weerstandsvlakke. Hulle vertrou daarop dat die program outomaties die vlak op die kaart kan aandui en dit korrek en beter sal doen as die persoon self. Ons sal regtig aanwysers van PS-vlakke oorweeg, maar dit werk nie met die handelaar nie, maar saam met hom. En dit maak hulle baie meer effektief, want hulle sal saam met die beste aanwyser werk – Your Eyes! Boonop kan u ‘n uitstekende aanduiding van ondersteuning- en weerstandsvlakke aflaai met ‘n waarskuwing!

inhoud:

  • Wat is aanwysers in die algemeen?
  • Videoles oor die vind van ondersteunings- en weerstandslyne
  • Alert vlak aanwyser beskrywing
  • Laai die beste weerstandsonderwyser met waarskuwing af

WAT IS ‘N ONDERSTEUNING EN WEERSTANDSVLAK-AANWYSER
‘N Paar woorde oor wat ‘n aanwyser in die algemeen is, is van toepassing op alle aanwysers. Forex-aanwyser is net ‘n program, ‘n algoritme gebou op ‘n spesifieke formule. Dit is nie ‘n magiese hulpmiddel wat u geheime inligting kan toon oor wat in die mark aangaan nie. Die aanwyser is ‘n assistent, maar nie ‘n plaasvervanger vir ‘n handelaar nie! Om slegs op die aanwyser te vertrou as u posisies open, is die pad na ondergang. Maar dit beteken nie dat hulle nutteloos is nie; u moet net die doel daarvan verstaan. Dit sal u nie die geheime vlakke vertel nie, maar gee slegs data wat deur die formule bereken word. Dit is nie kunsmatige intelligensie nie, maar ‘n eenvoudige programkode, ‘n formule – nie meer nie.

VIDEO LES FOREX: ONDERSTEUNING EN WEERSTANDSLYN
U moet dus self intelligensie gebruik en ‘n hulpfunksie aan die aanwyser toewys. U oë is die akkuraatste aanduiding van ondersteunings- en weerstandsvlakke. Daarom sê ek om nie onnadenkend op ‘n hulpmiddel te vertrou nie, maar om op die vlakke te let. Boonop is dit glad nie moeilik om te leer hoe om sterk weerstandsvlakke te vind nie, want ek het dit ook stap vir stap in die video gedoen, dit is verpligtend om dit te bekyk (as u natuurlik suksesvol wil handel dryf).

Alles wat u nodig het om vlakke te bou, is reeds in u MT4-handelsterminal of enige ander een. Maar ek laat u ook aan die einde van hierdie artikel ‘n enkele nuttige aanwyser met waarskuwings aflaai, maar meer hieroor hieronder. Intussen is hier ‘n lys van alles wat u nodig het:

Oë, visie 0.1 is genoeg (sonder ‘n bril);
Instrument MT4 – Tendenslyn
Dieselfde MT4, horisontale lyninstrument
En al
Ek beveel weer eens sterk aan dat u die video kyk met die algoritme om sterk vlakke te merk, wat ek hierbo gegee het. Geen aanwyser sal dit outomaties aan u doen nie. Werk 1 minuut; die voordele is ‘n wa. Boonop sal u self verstaan ​​wat ‘n mate van ondersteuning en weerstand is, hoe dit werk. U sal self die marksituasie sien, en vertrou nie roekeloos op die Forex-aanwyser nie, wat net ‘n formule is! Intelligensie kan nie met ‘n formule vervang word nie.

ONDERSTEUNING EN WEERSTANDSVLAK-AANWYSER MET ALERT
Hierdie klein helper gee u gewone werktuig Line, Trend Line en Moving Average die vermoë om waarskuwings te gee wanneer die prys aan hierdie lyne raak. Dit wil sê, hulle stel die PS-vlakke met penne soos aangedui in die les hierbo (of lees die teksweergawe hier), en die aanwyser gee u ‘n waarskuwing wanneer die prys hierdie vlak bereik, skoonheid!

Dit is absoluut nie moeilik om die vlakke van ondersteuning en weerstand (selfs in binêre opsies) op enige grafiek onafhanklik te bepaal nie. En met die hulp van die Line Alerts-hulpaanwyser, kan u maklik dophou wanneer u die prys en vlak raak, en dan is dit aan u om die mark te betree in ooreenstemming met u handelsstrategie.

Oorname-model – geheime van forex-professionele persone

In hierdie les gaan ons weer oor ‘n term soos die Forex-absorpsiemodel. Wat is hulle soorte, waarom dit gevorm word, betekenis en praktiese toepassing?

WAT IS ‘N absorpsiemodel

Om mee te begin, ontleed ons wie wie absorbeer. In hierdie geval praat ons van die opname van ‘n kleiner Japannese kers. Die liggaam van ‘n groot kers bedek die vorige kleiner kers. Die grootteverhouding is ongeveer 1 tot h of meer, dit wil sê, ‘n groot kers moet ongeveer 2 of meer keer die vorige klein wees. Kyk na die skermkiekies:

Tipes modelle
Daar word twee soorte onderskei – bullish en sterk absorpsie. Lees gerus meer hieroor via die onderstaande skakels. En in hierdie les gaan ons kyk na die algemene oomblikke wat u ‘n wese verstaan ​​het. Bullish is ‘n koopsein, bearish is ‘n verkoopsein.

‘N Belangrike punt! Die tweede, absorberende kers sou moet sluit! Byvoorbeeld, as u ‘n uurlikse tydraamwerk verhandel, moet u wag totdat die uurlikse absorberende kers gesluit word en dan slegs bestellings plaas vir koop of verkoop. Maar meer hieroor hieronder.

REËLS VIR MARKETINSLUITING
Soos u reeds verstaan, word afwagtende bestellings gebruik om ‘n posisie te open vir verhandeling op absorpsiemodelle, sowel as op baie ander kandelaarmodelle. Neem byvoorbeeld die Bullish Absorption-model.

Sy vertel ons van die begin van inkopies. Ons plaas ‘n afwagtende Buy Stop-koopbestelling net bo die maksimum prys van die absorberende groot wit kers. Dit is wenslik dat die kers nie ‘n groot boonste skaduwee het nie, dan word die model as meer suksesvol beskou. Ons kyk na ‘n voorbeeld:

Dieselfde ding met die bearish oornamodel, net sy vertel ons al van verkope. Daarom word ‘n bestelling deur Sell Stop geplaas en is dit reeds onder die prysminimum van die absorberende swart kers. ‘N Voorbeeld:

Stel doelstellings op
Stopverlies en winsgewendheid word standaard gestel, en daar is in beginsel verskillende metodes hiervoor. U kan sterk ondersteuningsweerstandvlakke gebruik om Take Profit in te stel, dit is die mees robuuste benadering en dit word reeds in die skermkiekies hierbo getoon. Om die stopverlies te bepaal, gebruik ons ​​die plaaslike ekstremum wat deur die model self gevorm is, sien Stop Verlies # 1:

Of as die absorberende kers baie lank is en die SL te groot is, kan u ‘n ander installasiemetode gebruik. Byvoorbeeld, in die middel van die kandelaar of gelei deur die reëls van geldbestuur, sodat die stop twee of meer keer minder is as die wins.

AANWYSERS VAN DIE absorpsiemodel
U kan die aanwyser vir MT4 aflaai en installeer, wat u werk sal vergemaklik. Dit is so eenvoudig soos 5 kopekse en wys die pyle van die model. Die groen pyltjie is vir aankope, die rooi af is vir verkope. Die aanwyser het geen instellings nie, stel dit net op die kaart en dit is dit.

Nie alle modelle sal egter geldig wees nie; vergeet nie die reël 1 tot 2 nie, as die absorberende kers ongeveer twee keer meer as die geabsorbeer is. Die aanwyser sal u nie altyd die regte modelle gee nie, en u moet dit self evalueer of u aan hierdie reël voldoen.

Om die aanwyser af te laai, hoef u net by die duisende gebruikers wat op ons webwerf geregistreer is, aan te sluit. U kry selfs ‘n persoonlike rekening met die aanlyntransaksielog!

Die absorpsiemodel word gereeld op die kaart aangetref en dien as ‘n betroubare handelstrategie met redelik eenvoudige voorwaardes om die mark te betree en te verlaat. En hoewel hierdie tegniek aanvanklik nie-aanwysers is nie, verbied niemand dit om aan te pas met aanwysers na u smaak nie: MACD, RSI, ADX, Stochastic en enige ander. Op ons webwerf vind u baie resensies van aanwysers wat u pas, gebruik net die soektog bo-aan die pos.

Alles oor wisselvalligheid in eenvoudige woorde

Vir die gehoor van ‘n persoon wat nie met die ruilwêreld verband hou nie, word die woord “wisselvalligheid” dikwels op televisie, analitiese voorspellings en aandelebeurse gebruik. In werklikheid, agter hierdie woord lê ‘n baie eenvoudige konsep en u sal selfs verbaas wees hoeveel.

WAT IS VEILIGHEID
Die woord self kom van die Engelse. Wisselvalligheid – wat veranderlikheid, onbestendigheid, onstabiliteit beteken. Dit weerspieël die essensie volledig.

Wisselvalligheid is bloot die wisselvalligheid van die prys op die mark en dit maak nie saak of ons oor die valutamark, aandele, grondstowwe of iets anders praat nie. Wisselvalligheid is dus ‘n sinoniem vir wisselvalligheid. Daar is konsepte van lae en hoë wisselvalligheid; ons sal hieronder bespreek.

LAAG EN HOOG VEILIGHEID
As hulle van lae wisselvalligheid praat, bedoel hulle dat die mark baie kalm is en daar geen skerp prysstygings is nie. Lae wisselvalligheid word gereeld gedurende die vakansie waargeneem, soos Kersfees en Nuwejaar.

Op die oomblik slaap die beurs, daar is min handelaars, baie het naweke, en die belangstelling in handel is min.

Voorbeeld van lae wisselvalligheid

Die tweede algemene rede vir die lae onbestendigheid in die mark kan ‘wag’ genoem word in afwagting van die bekendmaking van belangrike ekonomiese nuus, toesprake van politici of bestuurslui. Gedurende sulke periodes is dit nie die moeite werd om beleggers posisies te open nie, omdat hulle eers hierdie inligting wil uitvind om te besluit oor hul verdere optrede. Dit lei daartoe dat die mark vries.

Die derde rede vir lae wisselvalligheid, en dit hou direk verband met die Forex-mark, is die tyd van handelsessies. Die feit is dat die mark in die meeste gevalle in die Asiatiese sessie (dit is tans oornag) geen noemenswaardige prysskommelings toon nie, omdat die volumes van die Asiatiese mark baie laer is as die Europese en Amerikaanse.

Lae wisselvalligheid word gekenmerk deur ‘n ovaal

Hoë wisselvalligheid, soos u reeds verstaan, beteken sterk en skerp prysskommelings, beduidende prysvlugtigheid in die mark. In sulke periodes kan u groot kerse sien, ‘n gereelde verandering in neigings of een kragtige, rigtinggewende neiging, soos op die foto hierbo, voor en na ‘n trae Asiatiese sessie. U kan die rigting (neiging) bepaal, byvoorbeeld deur gebruik te maak van neigingslyne.

VEILIGHEIDSRUBLIEK
Tydperke met hoë en lae wisselvalligheid vervang mekaar voortdurend, dit is ‘n normale proses in alle finansiële markte. Beskou die voorbeeld van ‘n grafiek van die roebel teenoor die dollar:

Soek gebiede met verskillende wisselvalligheid

Gebiede waar die prys in smal gange gehou word, kan as gebiede met ‘n lae wisselvalligheid beskou word, en omgekeerd, as ‘n deurbraak uit sulke gebiede voorkom en die prys “skiet”, sê hulle dat die wisselvalligheid groot is. Kyk na die kaart hierbo en vind sulke gebiede; dit is opvallend.

Die roebel as geheel is onlangs ‘n wisselvallige instrument. As hulle ‘n vlugtige instrument sê, beteken dit hoë wisselvalligheid. Skommelinge in die roebel-wisselkoers is nou gereeld en beduidend, dit is hoofsaaklik as gevolg van die politieke en ekonomiese situasie: sanksies, dalende produksievlakke, oliepryse en ander faktore. Almal beïnvloed die verloop en dwing dit om vlugtig te wees, dit wil sê vlugtig, onstabiel.

HOE HANDELAARS WILDIGHEID GEBRUIK
Om regtig geld op Forex of enige beurs te kan verdien, moet u die prys verander. As die mark traag is, sal transaksies lank oop bly, sal dit moeilik wees om te verdien.

Dinge sal heeltemal anders verloop as die onbestendigheid van die mark vinnig en beduidend is. Die opwinding, die klomp kopers en verkopers blaas die lewe en hul geld in die mark, dit gaan lekkerder. Dit is dus ‘n hoë wisselvalligheid wat die handelaars verkies.

WILDIGHEID AANWYSER
Die Metatrader-handelsterminal het vooraf geïnstalleerde aanwysers vir byna alle gevalle van handelslewe. Daar is ook aanwysers van wisselvalligheid.

Ek beveel aan dat die ADX-aanwyser aandag gee, wat op ons webwerf hersien word. Die swart lyn van die aanwyser dui op die sterkte van die neiging, maar ook wisselvalligheid. Soos u reeds weet, beteken dit dat die wisselvalligheid groot is as daar ‘n sterk rigtinggewende neiging is.

Die tweede aanwyser wat ek u aanbeveel, word ATR genoem. Dit dien direk om die onbestendigheid van die mark te bepaal.

Maar dit is nie alles nie: Bollinger Bands, Envelopes en selfs Haken Asha-kerse wys jou die huidige onbestendigheid in die mark. Kyk na hierdie interessante aanwysers en kies die beste wat u wil.

GELDIGHEID VOLATILITEIT TABEL
Die huidige wisselvalligheidstabel is op die webwerf van die Alpari-makelaar. As u ‘n geldeenheidspaar wil kies om te verhandel, kan u dit daar doen. In die meeste gevalle is die handel in wisselvallige geldeenhede ‘n goeie idee.