Opwaarts en afwaarts: ons vind en gebruik dit korrek

Handel op die uitruil vereis kennis van die basiese beginsels, een daarvan is hoe om die neiging te bepaal en dit te gebruik om wins te maak. In hierdie artikel gaan ons oor die konsepte van ‘n opwaartse neiging en ‘n afwaartse neiging, hul fases, leer om spilpunte te identifiseer en te vind en al die nodige manipulasies uit te voer om wins te maak. Dit is nie so moeilik soos dit mag lyk nie.

WAT IS BO- EN DOWNLOAD TENDENSE
Oor die algemeen verwys die woord neiging self na die belangrikste, heersende rigting van die prys; dit word ook ‘n neiging genoem.

uptrend

  • Gevolglik beteken die konsep van ‘n trend dat die prys nou hoofsaaklik opwaarts beweeg. ‘N Groeiende mark, ‘n bullish tendens, ‘n opwaartse beweging, ‘n opwaartse neiging is almal sinonieme en beteken dieselfde ding, naamlik die groei van aanhalings.
  • Afwaarts, inteendeel, dui op ‘n markdaling en die oorheersende afwaartse beweging van pryse. Sinonieme: lomp neiging, afwaartse neiging, dalende mark, afwaartse neiging.
  • Terloops, dele van die grafiek waar daar geen duidelike neiging is nie, kan plat genoem word. Volgens die mark, volgens die waarnemings van handelaars, is die meeste van die tyd in die woonstel, dus ek beveel aan dat u hierdie konsep bestudeer met verwysing hierbo.

TREND – JOU VRIEND
Miskien het u al so ‘n uitdrukking gehoor. Dit verwys na enige rigting, opwaarts en afwaarts. Waarom sê hulle dit? Kom ons bepaal dit.

In werklikheid is alles hier redelik eenvoudig. Dit is baie makliker om in ‘n neiging geld te verdien, aangesien die mark voorspelbaar is, is dit duidelik dat u voornemens is om in die een of ander rigting te beweeg. Al wat vir u oorbly, is om dit te volg! Alle tendense wat volg op strategieë is gebaseer op hierdie beginsel, soos byvoorbeeld die Elder Three-Screen Strategie of sy meer moderne weergawe, die FBI Strategie.

Die gevolgtrekking is dus eenvoudig: die neiging is jou vriend. Hou by sy rigting en verdien ‘n wins. Koop dit as dit afwaarts gerig is.

WAT IS DIE FASE VAN DIE TENDING?
Drie van hulle word onderskei en hou verband met beide die opgaande en dalende: opeenhoping, stabilisering, verspreiding, en dit is wat dit bedoel.

Opeenhoping is die eerste fase. Dit verwys na die ophoping van ‘n posisie wanneer handelaars bestellings plaas, insluitend hangende bestellings, en bepaal met watter bestelling hulle gaan koop of verkoop. Dit wil sê dat almal skynbaar hul kant kies in die konfrontasie van kopers en verkopers. Sommige handelaars glo dat dit beter is om nou te koop, terwyl ander besluit om te verkoop. Dit veroorsaak ‘n tydelike pariteit van kragte en die mark is plat, en daar is nog geen belangrikste neiging nie.

Tendensfases

As die magte van een van die partye uiteindelik swaarder is, begin die neiging. As kopers sterker is, sal dit opwaarts wees, as verkopers afwaarts is. Dus begin die tweede fase. Dit is juis diegene wat in die opeenhopingsfase korrek voorspel het dat die mark steeds sal beweeg waar dit op of af sal beweeg en die mark vroeg sal betree. Maar die risiko hier is dat u ‘n fout kan maak en dan verloor u.

Stabilisasie is die tweede fase, wat beteken dat die mark sy rigting bepaal het en die neiging gestabiliseer en gevorm het. Die magte van een van die partye het gewen en alle handelaars volg die gevormde neiging aktief. Die beste en veiligste manier om te verhandel is om aan die begin van die stabiliseringsfase die mark te betree om aan te gaan met die neiging en nie risiko’s te neem nie, deur te probeer raai in die opeenhopingsfase. Terselfdertyd is laat toetrede tot stabilisering ‘n slegte idee, want die mark kan op enige oomblik in die derde fase, wat verspreiding genoem word, oorgaan.

Distribusie – die tydstip vir die vasstelling of verdeling van wins en voltooiing van die huidige neiging. Bevoegde handelaars het hul wins verdien en besluit om dit reg te stel – om posisies te sluit. Dit veroorsaak dat die neiging na plat oorgaan of dien as die begin van die teenoorgestelde neiging. Daarom is dit ‘n slegte idee om aan die einde van die stabiliseringsfase of veral verspreiding die mark te betree. Aanhalings begin met “wors” en hierdie wors is nie voorspelbaar nie.

Hier is óf gelukkig en kan nog steeds iets verdien (meestal krummels, al die winste was in neiging, maar nou is dit nie) nie, óf daar sal voortdurende verliese wees. Die verspreidingsfase is dus die tyd om die mark te verlaat vir diegene wat suksesvol in ‘n tendens, op of af gewerk het, en nie die tyd om nuwe posisies te open nie.

Uit al die bogenoemde is u sekerlik al in staat om die regte gevolgtrekking te maak: die veiligste tyd om ‘n posisie te open, is die begin van die stabiliseringsfase, en onsuksesvol – die verspreidingsfase. ‘N Gevaarlike maar moontlik winsgewendste tyd is ‘n vroeë toetrede tot die opeenhopingsfase.

HOE OM DIE RISIKO NOU OP TE bepaal, TENDER OF NEDE, EN HOE DIT WYS
Benewens die eenvoudigste metode – die visuele, is daar duideliker opsies wat vertoon op die oomblik dat die neiging verander. Oor die algemeen is daar baie sulke metodes: daar is verskillende aanwysers hiervoor en hulle gebruik almal hul eie benadering. Ons sal na enkele van die gewildste maniere kyk. Die eerste hiervan is die neigingslyn.

Lees hier hoe u dit korrek kan bou, dit is ‘n aparte artikel werd en nougee ‘n kort voorbeeld.

Stygende neiging is ‘n lyn van ondersteuning
Uptrend definisie

Dit word verstaan ​​dat die neigingslyn hier as ‘n ondersteuningsweerstandslyn optree. Die prys is geneig om daarvan af te spring, dit kan op die foto gesien word.

Volgens die reëls van neigingslyne duur ‘n tendens solank die prys nuwe hoogtepunte toon. Die oomblik van die verandering in die opwaartse neiging is die verdeling van die tendenslyn. Daarna gaan die prys óf plat óf in ‘n afwaartse neiging.

Vir ‘n afwaartse neiging is dieselfde ding – dit duur totdat die prys nuwe laagtepunte toon, en die verdeling van die lyn word beskou as die oomblik van die tendensverandering, maar van onder na bo.

Die tweede baie gewilde manier is die bewegende gemiddelde aanwyser, wat by verstek in enige handelsterminal is. Ons installeer dit op die kaart en sien:

Bepaling van ‘n tendens met behulp van ‘n bewegende gemiddelde

Die aanwyser volg die prys en ons kan die verandering in die neiging beskou as ‘n verdeling van die bewegende gemiddelde en die vasstelling van die prys daaronder.

Dit is ‘n belangrike punt – u moet wag totdat die kers onder die bewegende gemiddelde of tendenslyn sluit. As u dit nie doen nie en u na ‘n posisie wil oopmaak, is die kans groot om ‘n fout te maak en dit blyk dat dit nie ‘n verandering in ‘n opwaartse of afwaartse neiging is nie, maar bloot ‘n bedrieglike prysbeweging.

Let ook op na die bewegende gemiddelde periode. Hoe hoër dit is, hoe meer langtermynneiging sal die aanwyser wys.

TYD-Rame vir stygende en afwaartse neigings
Daar is kort- en langtermynneigings, hierdie konsep is ook van toepassing op beide neigings – opwaarts en afwaarts. Op verskillende tydraamwerke en met verskillende instellings vir die periode, sal die bewegende gemiddelde anders bepaal word. Dus, op ouer TF’s, van uur tot uur, sal ons ‘n langtermyntendens waarneem. Op laer – korttermyn. Dit is heeltemal normaal as ons binne ‘n dag, op klein tydraamwerke onder die uurlikse, byvoorbeeld ‘n afwaartse neiging het, en as dit ouer is, laat dit ‘n daaglikse diagram wees, dan is die neiging opwaarts.

Dieselfde ding met bewegende gemiddeldes. Hoe meer u die periode instel, hoe meer langtermynneiging sal die aanwyser vertoon. Om te verstaan ​​in watter neiging u moet belangstel in terme van handel – op kort of lang termyn, moet u besluit hoeveel u die posisie oop wil hou.

As u binne die dag verhandel en die leeftyd van die transaksie nie 24 uur oorskry nie, moet u belangstel in die korttermynneiging, kyk na klein TF’s, byvoorbeeld die een waarop u handel dryf. As u die posisie vir ‘n paar dae – langtermyn beklee, sal u dit reeds op hoë tydraamwerke soek.

Ons trek ‘n gevolgtrekking
‘N Opwaartse en ‘n afwaartse neiging is die gunstigste tyd om op die aandelebeurs te verhandel, of dit nou Forex, cryptocurrencies, binêre opsies of iets anders is. Dit is belangrik om die rigting van die neiging te kies en dit te volg. Die gunstigste oomblik om die mark te betree, is die begin van die stabiliseringsfase, wanneer handelaars besluit het wat hulle nou gaan doen – om te koop of verkoop. Sluit by hulle aan, dan verdien jy wins.

As u binne ‘n dag verhandel, moet u belangstel in ‘n korttermynneiging. Dit is ook nodig om die vrystelling van belangrike nuus te oorweeg.

As daar op hoër tydraamwerke handel gedryf word, kyk dan na die langtermyntendens, of dit styg of daal.

Moenie lui wees om op die skakels na gedetailleerde artikels oor neigingslyne en bewegende gemiddeldes te klik nie. Op hierdie manier kan u die onderwerp verder delf en die nodige gevorderde kennis opdoen.

En onthou dat enige neiging jou vriend is! Volg hom net.

Fraktiese aanwyser: beskrywing, instellings

In hierdie artikel sal ons praat oor die fraktale aanwyser oor Forex, binêre opsies, ens., Die instellings en die beskrywing van die gebruik daarvan.

Ter verwysing: in die wêreld rondom ons is fraktale algemeen, maar ons dink nie eens dat hulle voor ons is nie. Fraktale word voorwerpe genoem wat in kleiner dele verdeel kan word en hierdie klein dele het dieselfde vorm tussen mekaar en selfs die hele voorwerp. Voorbeelde hiervan is sneeuvlokkies, korale, seeskulpe en meer.

Ons het reeds ‘n artikel oor wat Forex-fraktale is, lees dit as u die onderwerp in detail wil verstaan. Daar is ook voorbeelde van fraktale handelstrategieë. In dieselfde artikel fokus ons op die ontleding van die fraktale aanwyser, en kyk na die beskrywing, instellings en aflaai-wysigings met waarskuwings en ander instellings.

Fraktiewe aanwyser
Dit is nie moeilik om uit te vind wat die fraktale aanwyser toon nie, want daar is slegs twee soorte fraktale – op en af.

Dit word gevorm deur vyf kerse of tralies, maar sodat ons nie die kerse met die hand tel nie en met aanwysers vorendag kom wat hierdie roetine vir ons vergemaklik en outomaties alles doen. Die beginsel van vorming self is buitengewoon eenvoudig:

As die hoogtepunt van die derde kers (die kers met die boonste stert) van vyf ‘n plaaslike maksimum vorm, dit wil sê hoër as die ander, dan kry ons ‘n fraktale op.
As die laagtepunt van die derde kers (die kers met die onderste stert) ‘n plaaslike minimum vorm, dan kry ons ‘n fraktaal na onder.
As u nie verstaan ​​hoe die Japanese kers gerangskik is, wat oop, hoog, laag en naby is nie, lees dan ‘n wonderlike artikel daaroor.

Die aanwyser wat standaard geïnstalleer is in die Metatrader 4-handelsterminal, lesse waarvoor u hier kan sien, dui die fraktaal aan met behulp van die pyltjies op en af. As ons gewysigde weergawes van die fraktale aanwyser neem, word daar enkele hulpfunksies bygevoeg: verskillende pylekleure, waarskuwings en ander geriewe. U kan fraktale aanwysers aan die einde van hierdie pos aflaai, ons sal ook die instellings daarvan oorweeg.

Die fraktale aanwyser self is in u MT4-handelsterminal geleë by: Top menu-> Insert-Indicators-> Bill Williams-> Fractals

Fractals aanwyser

Nadat ons dit by die Forex-grafiek gevoeg het, kry ons pyle, wat fraktale genoem word.

Fractal-aanwyser op die Forex-grafiek in die vorm van pyltjies. As u ‘n volledige handelstrategie benodig, beveel ek u aan om vertroud te raak met die Alligator- en Fractals-strategie wat geskik is vir beginners, aangesien ons in hierdie artikel slegs die aanwyser self oorweeg. Maar in elk geval, eers moet u hierdie artikel tot die einde lees, aangesien die inligting baie nuttig is, en nadat u die voorgestelde addisionele artikels gelees het, kry u die mees volledige prentjie van fraktale en leer hoe om dit te gebruik.

AANWYSER FRAKTIESE BESKRYWING
En so breek die aanwyser die kaart outomaties in groepe van vyf kerse. Dit op forex, binêre opsies en ruil word fraktale genoem. Dit wil sê, ‘n enkele geheel (grafiek) verdeel in soortgelyke met mekaar (hoewel ekstens dieselfde) groepe kerse. Uit hierdie groepe is dit op hul beurt moontlik om ‘n enkele geheel saam te stel – ‘n skedule. Oor die algemeen lyk dit, alhoewel dit met ‘n ‘oorvang’, natuurlike fraktale is.

Met behulp van ‘n eenvoudige programkode outomatiseer die aanwyser eenvoudig die proses om die kaart in hierdie groepe te verdeel, en dit hoef nie met die hand gedoen te word nie. Ons voltooi dit met die beskrywing en gaan na die eenvoudige instellings.

Fraktale instellings LED
Kom ons kyk nou eers na die standaardaanwyser wat in die Metatrader ingesluit is. Hier is slegs twee instellings – die kleur van die pyle en die grootte daarvan.

Breuk aanwyser instellings

Vir nou het ek byvoorbeeld ‘n groter grootte opgestel en die kleur rooi gemaak. Oor die algemeen eindig die instellings van die basiese standaardaanwyser. Maar ons het gelukkig gewysigde weergawes met ryker funksionaliteit! U kan die argief aan die einde van die artikel saam met hulle aflaai, maar nou is daar ‘n beskrywing en instellings.

Lees hier as u nie weet hoe om die aanwyser te installeer nie.

fraktale
Fractals-instellingsaanwyser en -beskrywing

Die eerste aanwyser word Fractals genoem. Hy het die vermoë om verskillende kleure op en af ​​van die fraktale te plaas en vervang die pyle self met ruit. Die vermoë om hul grootte aan te pas, is aanwesig.

Fraktale-CHANNEL
Fractal-kanaal aanwyser instellings en beskrywing

Hierdie aanwyser trek die pryskanaal langs die top van die fraktale en vertoon aan die einde van die grafiek die strale wat in die leemte gaan. Dit is soos ‘n voorspelling van ‘n waarskynlike verdere prysbeweging, soos Forex analytics. Probeer handel dryf. Kry interessante resultate. In die instellings kan u die aantal fraktale (20 standaard) spesifiseer en die kleure van die boonste en onderste rande van die kanaal aanpas.

FRAKTIESE PRYS
Fractals prysaanwyser
Hierdie kalkoen in plaas van die fraktale self toon kentekens met die prys waarteen dit gevorm word. Terloops, moenie vergeet dat die aanwysers tegelyk in verskillende stukke gekombineer en geïnstalleer kan word nie. Dit is in gevalas die funksies wat u benodig nie in een is nie, maar in verskillende kalkoene en u nie weet watter u moet kies nie.

FINE FRAKTALE
Waarskuwing fraktale aanwyser
Dit is ‘n aanduiding van fraktale met ‘n waarskuwing, dit gee ‘n geluidsein (waarskuwing) wanneer ‘n nuwe fraktaal in die een of ander rigting verskyn. Om dit te doen, stel die NewFAlert-instelling op waar. Daar is standaardinstellings vir die kleure en grootte van die fraktale ikone, hier is dit sirkels.