Konsepte Bull and Bear Trend in handel

Op Forex, soos enige ander finansiële mark, word die pryse op die grafiek beïnvloed deur neigings, dit wil sê tendense wat elke handelaar moet kan bepaal, want dit is in ‘n neiging dat u goeie geld kan verdien. In hierdie artikel gaan ons oor die fases van die mark – ‘n bullish en ‘n sterk tendens.

WAT BETEKENIS DIE TERMYN?
Tendens is ‘n neiging, die belangrikste rigting van die prys. Die meeste ontleders en professionele handelaars beveel aan om posisies te open volgens die neiging, dit wil sê in die rigting van die belangrikste prysbeweging. Van hulle kan u die terme “bullish trend” en “bearish trend” gereeld hoor. Kom ons kyk wat dit beteken.

WIE IS PERS EN BEER OP DIE WISSEL

Hierdie professionele uitruil-slang word sedert die ontstaan ​​van die eerste uitruilings in die Verenigde State gebruik. Bulle in die finansiële markte word kopers genoem, dit wil sê diegene wat koopposisies open. As daar meer kopers as verkopers in die mark is, styg die pryse. Dit is asof ‘n bul die prys met horings stoot – dit is waar hierdie uitdrukking vandaan kom.

Maar bere is verkopers, diegene wat posisies te koop open. As daar meer verkopers as kopers op die mark is, daal die prys. Dit lyk of ‘n beer die prys met pote verslaan en die grafiek laat sak.

BULL EN BEAR TENDING
Soos u vermoed het, is ‘n bullish neiging ‘n periode waarin die belangrikste neiging in die mark opwaarts is. Bulle druk pryse, daar is meer as verkopers, en die aanhalingskaart styg namate pryse styg. Sinonieme: uptrend, bulmark.

Wel, die sterk tendens is ‘n periode van dalende pryse, wanneer die belangrikste neiging op die grafiek afwaarts is. Daar is meer verkopers as kopers. Daarom val die pryse volgens die markwet, wat beteken dat ons ook moet verkoop. Sinonieme: beer market, downtrend.

WAAROM DIT BELANGRIK IS OM TE BEGRIP
Wenke om slegs met die neiging te handel, is baie redelik en word om ‘n rede gegee. As u die hoofrigting van die mark kan sien, is dit nie moeilik om te besluit of u ‘n posisie wil koop of verkoop nie. As almal koop en pryse styg, is die winsgewendste ding om eenvoudig by die kopers aan te sluit. Of andersom, as alles op die mark verkoop word, dit wil sê, daar is ‘n sterk tendens, dan is koop nie winsgewend nie, want u sal groot verliese kry. Die mees redelike ding is dus om by die neigingsrigting te hou.

Benewens die tendens, is daar nog iets soos plat in die mark. Dit is die periodes waar daar geen duidelike neiging is nie, en die prys beweeg in die sygang. Handel in ‘n woonstel is moeilik, dit is onvoorspelbaarder en hierdie situasie dui daarop dat die aantal bulle en bere in die mark op die oomblik gelyk is. Die mark het nog nie besluit waarheen om op te skuif, op of af nie, dus is dit beter dat handelaars wegbly en wag dat die tendens sal verskyn.

HOE OM TE BETEKEN WAT NU ‘N TREND IS
Lees meer hieroor in hierdie artikel. En in hierdie materiaal gee ons algemene inligting.

Wat is lomp, wat is die lomp neiging wat bepaal word deur dieselfde instrumente te gebruik? Dit kan neigingslyne wees, die bewegende gemiddelde-aanwyser, Paraboliese SAR of selfs net ‘n visuele ontleding van die grafiek.

Visuele analise maak dit moontlik om die rigting van die belangrikste neiging te verstaan, maar gee nie ‘n duidelike sein wanneer ‘n tendensverandering plaasvind nie. Daarom moet u reeds hier staatmaak op aanwysers, ‘n gedetailleerde beskrywing wat u maklik op ons webwerf kan vind. Neem byvoorbeeld ‘n tendenslyn.

Dit is die eenvoudigste tegniese ontledingsinstrument, maar dit moet ook korrek gebruik word. Die oomblik van uiteensetting teen die prys van die lyn word as ‘n verandering in neiging beskou, en dit is tyd om na te dink oor watter kamp u wil deelneem, na die bulle of beeste.

WAAROM DIT BELANGRIK IS OM TE BEGRIP WANNEER ‘N BOBY TREND KAN BERE EN DIESELFDE VERSA
Alles is hier baie eenvoudig. U wil natuurlik nie voortgaan om ‘n oop kooptransaksie te hou wanneer die neiging verander nie. As u hierdie oomblik oorslaan, sal al u winste, wat natuurlik deur oorwerk verkry word, verlore gaan. Nog erger, jy kan jouself verloor! Hulle was net in die swart en het al gewonder wat hulle moet spandeer op wat hulle verdien het, en toe in ‘n neiging omgedraai en alles verloor. Toe hulle ‘n verandering in ‘n bul- of beer-neiging sien, moet die posisie gesluit word.

En in beginsel kan u onmiddellik ‘n nuwe, in die rigting van ‘n nuwe neiging, oopmaak om reeds geld daaraan te verdien.

Wat is ‘n regstelling of terugrol op Forex

Ek het op die internet baie plasings gekry oor wat regstelling is, ‘n terugrol in die finansiële markte, en die meeste daarvan was skaars nonsens. Daar is oor die algemeen niks besonders aan hierdie terme nie, maar ek wou net ‘n normale boodskap skryf om hierdie onderwerp op my webwerf bekend te maak.

WAT IS KORREKSIE
Regstelling of terugrol is ‘n tydelike, relatiewe korttermyn prysbeweging teen ‘n bestaande neiging. Die hoofrigting van die prys verander nie, maar ‘n mate van beweging word daarteen gevorm.

Kickbacks kan klein en gereeld of groot en skaars wees.

Op verskillende tydraamwerke kan die situasie verskil. Daar is byvoorbeeld ‘n bullish neiging op D1, en as u oorskakel na die uurlikse grafiek van dieselfde geldeenheidspaar, sal daar reeds ‘n regstelling wees – die prys beweeg tydelik af.

REDES VIR ROLLE
Dikwels is die rede vir die regstelling winsneming. Gestel daar was ‘n sterk neiging en handelaars het ‘n bate op groot skaal gekoop. Die prys het ‘n sterk vlak bereik, waar handelaars in groot hoeveelhede winste begin verdien – om koopposisies te sluit. Tegnies, as u aankope sluit, vind ‘n verkoop plaas en onder die druk van skerp verhoogde verkope, daal die prys, dit wil sê, ‘n terugrol.

Regstelling kan voorkom na ‘n skerp prysstyging, alles om dieselfde rede – winsneming. Handelaars het verdien met die sprong en sluit hul posisies.

Verliesoplossing is ook ‘n algemene oorsaak van terugslae. Op ‘n sekere vlak was daar ‘n opeenhoping van stopverlies en die prys het dit geaktiveer. Dit sal ‘n korttermynbeweging van die mark teen die huidige tendens veroorsaak.

Bly voor die bekendmaking van belangrike nuus. Handelaars kan posisies sluit in afwagting van ekonomiese statistieke of ander gegewens wat hulle kan help om te besluit of hulle nou wil koop of verkoop.

Veranderinge in die mark op kort termyn is ook die rede vir terugslae. Dit gebeur dikwels dat onder die invloed van dieselfde nuus of ander faktore die verhouding tussen kopers en verkopers in die mark vir ‘n geruime tyd verander. As die neiging sterk was, kan verkopers vir ‘n kort tydjie groter word. As dit lomp is – inteendeel, kan kopers soms die inisiatief benut. ‘N Korttermyn-teen-tendensbeweging vorm ‘n terugslag.

LAAI OF VERANDERING VAN TENDENS

Die vraag wat alle handelaars aanbetref, is hoe om te besef wat presies voor ons is – ‘n terugrol of ‘n verandering in neiging? Betroubaar en met 100% akkuraatheid – helaas niks. As dit moontlik was, sou ons almal miljoenêrs wees. Niemand kan betroubaar sê waar die prys op enige tydstip gaan, wanneer die neiging eindig, wanneer dit sal ontvou nie, ensovoorts. Al wat ons kan doen is om waarskynlikhede te raai en te evalueer.

Hier is ‘n eenvoudige voorbeeld. Gestel ons verhandel op ‘n 5-minuutkaart. Dit is ‘n lae tydsbestek en tendense hier sal gereeld verander. Hoe ‘n klein korreksie op die uurkaart sal lyk, die neiging op die M5 is reeds ‘n goeie neiging. As ons dus oor lae tydraamwerke praat, is die waarskynlikheid van ‘n tendensverandering of regstelling hier ongeveer 50 tot 50.

Of ‘n daaglikse kaart. Wat is die waarskynlikheid dat die neiging op die dag sal verander? Nogal laag, want op sulke hoë tydraamwerke word die weer alreeds deur fundamentele faktore gemaak: die ekonomiese, politieke situasie in die land met wie ons geldeenheid verhandel. Hier is die spekulatiewe faktor byna gelyk. Gevolglik verander tendense saam met ‘n verandering in makro-ekonomiese en politieke faktore, eerder as ‘n korttermynmagbalans tussen kopers en verkopers.

Wat is die gevolgtrekking? Dit is dat hoe jonger die tydsraamwerk, hoe meer gereeld verander die tendense daar, tot etlike kere per dag. Dit word baie vergemaklik deur die nuus en spekulasie van handelaars. Hoe ouer die tydsraamwerk is, hoe kleiner is die waarskynlikheid dat ‘n neiging sal verander, want daar is heeltemal verskillende faktore wat die weer maak.

EN ALLES WAT DIE WAARSKYNLIKHEID OM DIE ROLLBACK NOU TE BEPAAL OF ‘N TENDERSVERANDERING TE BEPAAL

Daar is ‘n eenvoudige reël: die neiging sal waarskynlik voortduur eerder as om te verander. En as u daaraan dink, is dit so, kan u na die kaart kyk en self kyk. Hierdie beginsel moet gebruik word om die waarskynlikheid van ‘n regstelling of ‘n tendensomkering te bepaal, veral op hoër tydsraamwerke. ‘N Regstelling is waarskynliker as ‘n tendensverandering. Op laer tydraamwerke = 50 tot 50.

Die tweede punt is die diepte van die regstelling. Daar is baie aanwysers wat hiermee kan help, maar dit alles is baie benaderd. Die maklikste manier om die diepte van korreksie te raai, is met sterk ondersteuningsweerstandvlakke. Hoe sterker die vlak, hoe groter is die waarskynlikheid vir ‘n diep regstelling. ‘N Ander algemene metode is Fibonacci-vlakke. Terugrol na vlak 50 is skaars, en as hierdie vlak oorgesteek word, is dit gebruiklik om dit as ‘n nuwe neiging te beskou, nie as ‘n terugrol nie.

Ons praat van tyd tot tyd om met aanwysers op die bladsye van die webwerf te werk, daar is al verskeie plasings beplan, insluitend Fibonacci-vlakke, dus sluit aan by die publieke VK om nie die aankondiging te mis nie.

Alles oor die Stogastiese aanwyser: geskiedenis, instellings, gebruik

Stogastiese aanwyser (Stogasties) verwys na die aantal handelaars wat standaard in handelsterminale regoor die wêreld geïnstalleer is. Dit is nie net Metatrader 4 nie, u gebruiksaanwysings wat u hier kan vind, maar ook ander gewilde handelsplatforms en aanlyn-kaarte. In hierdie artikel gaan ons hierdie wonderlike aanwyser “deur die bene” ontleed en die instellings daarvan kies, die geskiedenis van die skepping uitvind en die praktiese gebruik daarvan bestudeer.

Stogastiese skrywer J. Lane

inhoud:

 • Die skeppingsgeskiedenis en skrywer
 • Aanwyserformule
 • instellings
 • Praktiese gebruik
 • Oorverkoop en oorverkoop
 • Konvergensie en divergensie
 • Deur seinlyne te kruis
 • Opsomming en wenke

GESKIEDENIS VAN SKEPPING STOCHASTIKA
Die skrywer van die aanwyser is George Lane, wat stogastiek in 1950 uitgevind het. En aanvanklik, soos die geval was met baie nuwer kundiges in finansiële markte, het hy absoluut geen planne gehad om sy lewe met die beurs te verbind nie. Hy sou in sy pa se voetspore volg en ‘n dokter word, maar nadat hy een keer op die beurs probeer handel dryf het, het hy besef dat dit sy ware roeping was – om ‘n handelaar te word.

George Lane se opmerkings was dat hy ‘n sekere patroon in die mark geïdentifiseer het: die prys beweeg nie voortdurend in ‘n neiging nie, maar doen wederkerende ossillasies. Hy het dus met die idee vorendag gekom om ‘n aanwyser te skep wat hierdie dinamika sal vasvang en wys wanneer die prys die een of ander beweging moet maak.

Terloops, stogasties behoort tot die klas indikator-ossillators, en hierdie woord kom van lat. ossillasie – swaai, ossilleer. En die konsep van stogastiese middele – om ‘n kans te hê, net soos die prys in die mark. Dus kan die stogastiese ossillator ongeveer genoem word, as ‘n aanduiding van waarskynlike prysskommelings.

Sedertdien het daar baie tyd verloop, maar stogastiese word steeds wyd gebruik deur handelaars regoor die wêreld in ‘n verskeidenheid handelstrategieë. Hy het sy waarde mettertyd bewys.

FORMULE
Formule van die aanwyser (dit is nie nodig om te weet nie, maar vir algemene ontwikkeling):

stogastiese formule

Beskrywing van die formule:

 • C is die sluitingsprys van die huidige periode,
 • Ln – minimum prys (laag) vir n periodes,
 • Нn – maksimum prys (hoog) vir n periodes,
 • n – die aantal periodes, gekies in die instellings,
 • % D (gestel in aanwyserinstellings) is ‘n bewegende gemiddelde van% K
 • Stogasties word “in die kelder” op die kaart getoon en bestaan ​​uit twee hooflyne:

stogasties op die grafiek

Vaste stof is die stogastiese% K self, wat met die formule bereken is, en die punt D is gestippel, wat in die instellings gestel is.

INSTELLINGS STOCHASTIKA
stogastiese opsies

Daar is ‘n aparte gedetailleerde artikel oor al die instellings, ek raai u dit sterk aan, want ons ontleed die aanwyser “by bene” en werk al die nuanses uit sodat u nie blindelings handel nie, maar alles bewustelik doen, soos professionele persone. Dus, om nie myself volledig te herhaal nie, beveel ek aan dat u die bogenoemde artikel lees. Op dieselfde plek het ons die probleme van afsteming vir verskillende tydsraamwerke en ander punte ondersoek.

HOE OM STOCHASTIESE AANWYSERS TE GEBRUIK
Om stogastiek te verhandel, moet u verstaan ​​watter seine die aanwyser kan gee; daar is net drie daarvan.

Oorgekoopte en oorverkoopte gebiede

Dit is gebiede in die aanwyservenster, waaroor ons ook ‘n aparte gedetailleerde artikel oor handel het. Hier sal ek in ‘n korter weergawe noem wat dit is.

stogastiese oorkoop

Oorkoop dui daarop dat die prys tans te hoog is en dat ons moet daal. Dit beteken dat u geleenthede vir verkoop kan begin oorweeg en nie die moeite werd om te koop nie.
Oversold beteken dat die prys te laag is en dat ons moet groei. Gevolglik is ons op soek na koopgeleenthede en verkoop dit nie.
Die neutrale sone gee nie seine nie.
Besonderhede is in die artikel op die skakel hierbo. Ek gee spesifiek nie al die inligting in een pos nie, so dit sal moeilik wees om te assimileer en die pos sal baie groot wees. Let dus op die skakels na die gedetailleerde materiaal wat ek gee.

Stogastiese konvergensie en divergensie

Vertaal in eenvoudige taal, beteken dit konvergensie en verskil. U sal dit nie glo nie, maar hieroor het ons ‘n aparte, gedetailleerde en baie goeie artikel.

Soms gebeur dit dat die prys op die grafiek nuwe hoogtepunte toon, en stogastiese golwe, inteendeel, begin daal.

stogastiese divergensie

Die teendeel is waar as die prys laer is en die aanwyser styg. Dit is konvergensie en divergensie. Dit word in die tegniese ontleding as ‘n baie sterk sein beskou en praat van die dreigende prysomkeer. Dit is baie belangrik om hierdie seine in ag te neem wanneer u aan Forex werk, daarom beveel ek u aan om ‘n gedetailleerde artikel oor die konvergensiedivergensie te lees!

stogastiese konvergensie

Kruising van stogastiese lyne

Dit verwys na die stippellyn en soliede lyne. Dit word beskou as ‘n koopsein wanneer:

Albei lyne is in die oorverkoopsone
Die soliede lyn het die stippellyn van onder na bo gekruis.
‘N Verkoopsein kom voor wanneer:

Albei lyne is in die oorkoop sone.
Steek gekruis, stippelvormig van bo na onder
OPSOMMING

aanwyserstogastiek moet aangeleer word om dit te verstaan ​​en te gebruik in hul handel. Dit is een van die gewildste aanwysers in die wêreld en is onderliggend aan baie handelstrategieë en -stelsels. As u ons webwerf gebruik, kan u dit maklik doen, maar u moet eerstens hierdie artikel lees (u het dit al gelees), en tweedens – lees die gedetailleerde artikels hierbo.

U kry dus gestruktureerde kennis oor alle aspekte van stogastiese handel en hierdie kennis sal u ook help om ander ossillators te bemeester, aangesien dit volgens ‘n baie soortgelyke beginsel werk. Ons praat oor aanwysers soos MACD, RVI, RSI en ander. U neem dus ‘n groot stap in die aanleer van tegniese ontleding as u hierdie advies volg.

En om u geïnteresseerd te maak, is alle materiale in ‘n eenvoudige en verstaanbare taal geskryf, en baie is toegerus met videolesse. En as iets nie duidelik is nie, stel dan vrae in die kommentaar en sien u binnekort op die bladsye van ons Forex-portaal!