WAT IS IN U TRANSPARENTE RUG?

In hierdie artikel sal ek praat oor ‘n model waardeur die bekendmaking van inligting oor ‘n beleggingsportefeulje met ‘n geslote struktuur moontlik is, en slegs die sekuriteite weet wat daarin opgeneem is. Hierdie artikel kan interessant wees vir beleggers wat hoofsaaklik by die koop-en-hou-strategie hou.

Ondanks die voldoende eenvoud van hierdie benadering, bied baie banke en fondse portefeuljeprodukte as die belangrikste beleggingsgeleenthede. In die besonder is wydverspreide onderlinge fondse hierop gebaseer. Daarbenewens is dit nie ongewoon dat die portefeuljestruktuur slegs bekend is aan diegene wat naby die fonds is, of met ander woorde aan die kliënte van die onderneming nie.

Morgan Stanley Bank is waarskynlik die bekendste in die mark van portefeulje-beleggingsprodukte gebaseer op aandele-indekse. Hierdie bank het ‘n baie wye reeks indeksfondse waarvan die samestelling nie bekend gemaak word nie, maar van tyd tot tyd verskyn daar nog inligting oor die portefeuljestruktuur in die pers. Die metodes om die indeksportefeuljes op te stel wat die bank gebruik, is wydverspreid; daarom, as u dit weet en ‘n eenvoudige wiskundige apparaat besit, kan u die idee van die samestelling van die portefeulje baie akkuraat vorm.

 Die seleksie van aandele in MSCI-indekse is gebaseer op ‘n kapitaliseringsbenadering, dit wil sê dat maatskappye met ‘n hoë markkapitalisasie ‘n groter kans het om in die portefeulje te beland. Boonop moet hierdie aandele aan sekere likiditeitsvereistes voldoen. As u die benaderde lys aandele ken wat by die indeks ingesluit is, is dit moontlik om hul aandele in die algehele portefeuljestruktuur te bepaal op grond van die regressiemodel.

Oorweeg byvoorbeeld die MSCI-indeks vir die aandele van die grootste opkomende ekonomieë. Die MSCI BRIC-indeks bevat onderskeidelik aandele van Brasilië, Rusland, Indië en China. Ons sal nie bepaal watter aandele van watter ondernemings by hierdie indeks opgeneem is nie, maar eerder bepaal wat die totale aandeel van elke land se aandele in die indeksportefeulje is.

Die faktoregressie-model van daaglikse indeksopbrengste word bepaal deur die formule:

waar BRIC (t) die relatiewe (persentasie) verandering in die modelwaarde van die MSCI BRIC-indeks is; Braz (t), Rus (t), Ind (t) en Chn (t) is die relatiewe (persentasie) veranderinge in die reële indekse van onderskeidelik Brasilië, Rusland, Indië en China van die MSCI-familie; a, b, c, d, e – model parameter, e (t) – model fout (dit wil sê die afwyking van die modelwaarde van die indeks van die werklike een).

Om die modelparameters te bepaal, is data oor daaglikse veranderinge in indekse gebruik. Die data vir 2007 is as interval gebruik vir die bepaling van die modelparameters. Met behulp van die metode met die minste kwadrate is die modelkoëffisiënte bereken, wat in 2007 optimaal was:

a = -0.0001, b = 0.2752, c = 0.2335, d = 0.1585, e = 0.3353.

Die vrye termyn a blyk effens klein te wees. In beginsel is die verwagte resultaat, aangesien alle faktore wat die modelindeks beïnvloed, in ag geneem. Die oorblywende koëffisiënte van die model toon die bydrae van elke indeks tot die algehele verandering in die MSCI BRIC-indeks. Gevolglik word die grootste gewig (en die impak op die indeks) deur China se aandele gelewer. Uit ‘n logiese oogpunt word die verwagte resultaat ook redelik verwag. Die kleinste aandeel behoort aan aandele van Indiese maatskappye.

Die grafieke hieronder toon die vergelykende dinamika van die modelindeks en die werklike.

Soos u op die grafiek kan sien, stem die modelwaardes byna volledig ooreen met die werklike waardes (op die linkeras word die aanvanklike waarde van die indekse as 100 beskou), terwyl die afwyking van die model van die feit nie 0,7% (regte skaal) oorskry nie.

Daar was geen drastiese makro-ekonomiese veranderinge in die interval vir die bepaling van die modelparameters nie; daarom word hoë kwaliteit modellering baie verwag.

Kontroleer die stabiliteit van die model in die interval van 2008 tot vandag. Die resultaat van die verifikasie word in die onderstaande grafiek getoon.

Resultate vir vooruit toetsing toon dat ‘n bestendige vlak van prestasie tot vroeg in Mei 2008 gedemonstreer is. Daarna het die gemiddelde fout van die model aansienlik toegeneem. Nietemin, in die toestande van aktiewe groei en ‘n hoë wisselvalligheid van die markte, kan die maksimum afwyking van die model van die feit van 4% nie misdadig genoem word nie.

Oor die algemeen het die benadering getoon dat die lewensvatbaarheid daarvan is, maar by die gebruik daarvan moet verskeie faktore in ag geneem word.

1) Indeksportefeuljes word periodiek hersien. Dit gebeur gewoonlik een keer per kwartaal. Daarom is die gemiddelde fout van die model sedert begin Mei 2008 skerp toegeneem (sien figuur hierbo). Sommige kardinaalveranderinge in die struktuur van indeksportefeuljes is uiters skaars, daarom kan die waardes van die model van die verlede gebruik word totdat daar genoeg data is om die nuwe parameters van die model te bepaal.

2) ‘n Verkeerde groot gewig kan toegeken word aan ‘n komponent wat ‘n hoë korrelasie het (die dinamika is baie dieselfde) hetsy met die portefeulje self, of met een van die komponente van die portefeulje, wat regtig belangrik is vir die portefeulje. ‘N Model is natuurlik ‘n model, maar u moet ook baie mooi let op seleksiekomponente van die portefeulje self.

Trustbestuur oor Forex: tipes, voordele, nadele

By Forex kan u op verskillende maniere verdien en dit is nie nodig om onafhanklik te handel nie. Een so ‘n manier is om in vertroue te belê. Oor wat dit is, wat is die tipe trustbestuur en wat hulle voordele, nadele het en hoe om nie hul geld te verloor nie, bespreek ons ​​hierdie artikel.

WAT IS VIR TRUST (DU) FOREX

Trustbestuur by Forex is die oordrag van ‘n bate (kontant) aan ‘n handelaar (bestuurder) vir wins. Die bestuurder neem ‘n deel van die wins as kommissie vir homself, die res word deur die belegger (prinsipaal) geneem. In hierdie geval bly die belegger die eienaar van die fondse; die bestuurder lewer slegs ‘n diens om dit te verhoog.

Ons sal gesels oor die vorme van trustbestuur en watter slaggate en ‘n paar algemene bedrogskemas op beleggers wag.

Tipes vertroue
Daar is verskeie van hulle op Forex. Ons beklemtoon die volgende.

Direkte afstandbeheer is die oordrag van geld direk na die rekening van ‘n handelaar of beleggingsfonds (of die analoog daarvan). Dit is die gevaarlikste manier om te belê, en gewoonlik skuil gewone hoogtes en bedrieglike makelaars onder die masker van direkte afstandbeheer. U kan ‘n paar tipiese verhale oor belegging in sulke organisasies lees. Direkte trustbestuur is slegs geskik vir u as u baie bewus is van wat u doen en werklik die risiko’s kan beoordeel. En die risiko’s is baie groot.

As u direkte vertrouensbestuur aangebied word en u nie seker is van die integriteit van die handelaar of organisasie nie, kan u ‘n gratis konsultasie vra. Ons sal probeer help en voorstel.
DU met die deelname van ‘n tussenganger – ‘n makelaar tree op as tussenganger, en die bemiddeling self word uitgevoer deur die diens wat by hierdie makelaar aanwesig is. Dit is meestal PAMM-, LAMM- of RAMM-rekeningdienste, kopiëringstransaksies, sosiale handel of hul analoë.

WATTER MANIER IS BETER
Natuurlik hou direkte afstandbeheer onredelik hoë nie-handelsrisiko’s in. Dit beteken dat u bloot deur die oordrag van geld na die rekening van iemand anders, of dit nou ‘n privaat handelaar of ‘n organisasie is, die gevaar loop om die beste te mislei. Hierbo het ek ‘n skakel gegee na ‘n tipiese verhaal van so ‘n misleiding, lees, dit is nuttig. U sal dus verstaan ​​watter truuks bedrieërs gereed is om u geld in besit te neem.

Een van die mees opspraakwekkende verhale destyds was die verhaal van die bestuurder van VladimirFX. Dit is wyd geadverteer, was baie bekend onder alle Forex-beleggers en het honderde, indien nie duisende beleggers nie, geld daarin gegooi. Dit is ‘n duidelike illustrasie van die risiko’s wat u aanvaar as u direk belê, deur moderne dienste te omseil.
Gelukkig, in plaas van direkte afstandbeheer, is daar baie betroubaarder maniere om te belê. Beskou die voorbeeld van ‘n baie gewilde metode – PAMM-rekeninge.

Op so ‘n rekening voer die handelaar-bestuurder transaksies aan, maar kan dit nie onttrek nie. U dra ook nie hierdie geld direk aan hom oor nie. Die oordrag word na die makelaar se rekening gedoen, en dan belê u vanaf hierdie rekening in PAMM. U moet net ‘n betroubare makelaar kies met PAMM-rekeninge en dan ‘n betroubare bestuurder wat u geld regtig kan vergroot.

HOEVEEL JY KAN Truuk
Ek hoop dat ek u nie geïntimideer het met hierdie verhale van misleiding, swendelaars en ander dinge nie, maar ek dink regtig dat dit beter is om u dadelik te waarsku dat hierdie aktiwiteit nie net baie winsgewend kan wees nie, maar ook baie riskant is. Waar baie geld draai, draai swendelaars wat dit wil besit, om. En die sfeer van trustbestuur op Forex is veral aantreklik vir hulle vanweë die lae beleggingsgeletterdheid van die bevolking.

Mense glo maklik aan verhale van swendelary oor swakker persentasies, en dat u net moet ontken. Maar om die kern van die voorstel in te stel, te evalueer hoeveel dit eintlik moontlik is en vergelyk met die feit dat daar in die algemeen op finansiële markte handel gedryf word, weet mense nie of wil dit doen nie. Dit skep vrugbare grond vir bedrieërs wat graag voordeel trek uit hierdie onvermoë / onwilligheid om ‘n ellendige belegger te mislei.
‘N Opvallende voorbeeld is die sogenaamde’ gewaarborgde opbrengs ‘. Die belangrikste punt is dat u pragtige groeikaarte van beleggings toon en dat u op elke moontlike manier oortuig is van die ‘waarborg’, ‘wen-wen’ en ‘ongelooflike professionaliteit’ van die makelaar, handelaar, bestuurder – maak nie saak wie nie. Vir enige belegger en handelaar met ervaring word die bedrieglike aard van so ‘n aanbod voor die hand liggend.

Die feit is dat die handel in finansiële markte waarskynlik is. Dit beteken dat geen super-professional 100% weet waarheen die prys gaan en of dit moontlik is om te verdien nie. En hier belowe hulle u gewaarborgde opbrengste. Dit is onsin in sy kern!

As u pas beloftes van iemand in die gees gehoor het: belê $ 1000 en kry ‘n gewaarborgde $ 1500 in ‘n week, weet dat hulle u wil mislei! Daar is geen waarborge in belegging nie, en veral nie in Forex nie.
Dit is regtig sleg en verdienMoenie?
Natuurlik kan jy. Vir trustbestuur is dit net soos ek gesê, dit is baie nodig om ‘n makelaar te kies wat u ‘n platform bied om ‘n bestuurder te vind, of dit nou PAMM, LAMM of iets anders is. Moenie u geld aan eendagondernemings vertrou nie, kies betroubare ondernemings. Om dit te kan doen, kan u advies inwin en na ons makelaarsgradering kyk.

Ek het baie verhale van bedrieglike beleggers en my persoonlike ervaring, positief en negatief. Dit is dus waarskynlik dat ek u kan vertel of hulle u wil mislei in hierdie of daardie beleggingsvoorstel.
As u in vertroue in Forex belê, kan u aansienlike rente verdien, veel hoër as die bank, maar die risiko’s sal hoër wees. Nadat u ‘n betroubare makelaar gekies het, moet u ‘n goeie PAMM-rekeningbestuurder of ander trustbestuursinstrument kies. Let op die meervoudige bestuurders, aangesien u geld nie in een rekening moet belê nie, maar in ‘n aantal.

Dit word gedoen om redes vir die diversifikasie van risiko’s: op ‘n sekere tydstip kan enige bestuurder verliese begin ontvang, en om die verliese uit ander rekeninge te kan dek en die algemene voordeel in te gaan, of ten minste verliese te beperk, is dit nodig om in verskeie bestuurders te belê. Dit is die beste praktyke van trustbeleggers.

GEVOLGTREKKING
Dit is beter om geleidelik, met klein bedrae, die onderwerp van vertrouensbestuur te bestudeer en verskillende opsies en strategieë te probeer. Namate u ervaring opdoen, sal u reeds met groot geld kan werk en begin verstaan ​​watter skaapvel die moeite werd is om aan te trek en watter nie.